DAHA önce adı, cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen "Türkiye'yi temsil edecek bir bilge kişinin başımızda olması en büyük dileğim" dedi.
Yılmaz Büyükerşen, oyunu Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki 1271 No'lu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya tek başına gelen Büyükerşen, eşi Seyhan Büyükerşen'in Marmaris'teki yazlık evlerinde olduğunu ve orada oyunu kullanacağını belirtti. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının çeşitli soruları yanıtlayan Büyükerşen şöyle konuştu:
"Atatürkçü, laik, hukuk devletine ve parlamenter sisteme dayalı bir sistemde yeni cumhurbaşkanı seçimi hayırlı olsun. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı sistemi ilk kez uygulanıyor. Tabi tek aday sistemine mi geçecek Türkiye? Yoksa parlamentonun ve milletin temsilcilerinin olduğu meclisin dolayısıyla onun hakim olabileceği bir yönetim tarzı sistemine mi geçecek? Onun kararını vereceğiz. Bu seçimler sonucunda inşallah kavganın bir tarafa bırakıldığı, milletin sinirlerinin bozulduğu bir dönem değil, güven ve huzur içerisinde bir hukuk, bir laik devlet olarak kalkınmaya, muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmaya çalışan hükümetlerin, politikacıların, siyasetçilerin ve bu doğrultudaki tarafsız medyaların olduğu bir düzene kavuşuruz."
Büyükerşen, bir gazetecinin seçimlerin ikinci tura kalıp kalmayacağını sorması üzerine "Ben seçimler için tahminde bulunmam. Yarın akşam değil ama bugün akşam belli olacak sonuç. Bu bakımdan hayırlı olsun diyorum memleketimize, milletimize, vatanımıza. Gerçekten Türkiye'yi temsil edecek bir bilge kişinin başımızda olması en büyük dileğim" dedi.

FOTOĞRAFLI