Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/YEŞİLYURT (Tokat), () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı konusundaki görüşmesini eleştirerek, "Ortada çatı yok, bunlar çatıya aday arıyor. Ortada doğru dürüst bina yok bunlar çatıdan bahsediyorlar" dedi.
Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi'nde yarın yenilenecek belediye başkanlığı seçimi için partisinin düzenlediği mitingde konuşan Bekir Bozdağ, Ak Parti iktidarının 12 yıllık döneminde yaptığı hizmetleri anlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyaretleri ve çatı adayı arayışlarına değinen bakan Bozdağ şunları söyledi:
"Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Çatı aday arıyorlar, ya da çatıya aday arıyorlar. Ya ortada çatı yok, bunlar çatıya aday arıyor. Ortada doğru dürüst bina yok bunlar çatıdan bahsediyorlar. Olmayan binanın çatısı olur mu, olmaz. Şimdi Bahçeli geziyor, Kılıçdaroğlu geziyor. Ne yapacaklarmış, aday bulacaklarmış. Nasıl bir adaymış, muhafazakâr olması lazım AK Parti'den oy alması için. Milliyetçi olması lazım MHP'den oy alması için. Laikçi olması lazım CHP'den oy alması için. Ulusalcı olması lazım oradan oy alması için. Biraz da komünist olması lazım öbürlerinden oy alması için. Allah aşkına bu neye benziyor. Böyle çatı olur mu Yeşilyurtlular. Biz Türkiye'ye biraz oradan biraz ondan biraz şundan değil bu milletin özünden bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Ama onlar Cumhurbaşkanı değil zannedersiniz ki aşure çorbası yapacaklar ona malzemeler arıyorlar. Biz Türkiye'ye Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Onun için bu millete yakışır bu millete yanaşır insanları bu millet oraya seçecektir.''
Bekir Bozdağ, seçmenlerin yarınki seçimde Ak Parti adayına oy vermelerini istedi.

MT,FY(EA/ESM) (FOTOĞRAFLI)