BOZDAĞ'DAN YÜCE DİVAN AÇIKLAMASI

Aoalet Bakanı Bekir Bozdağ, veremeyecekleri hiçbir hesaplarının olmadığını belirterek, Yüce Divan'a çıkmaktan da çekincesinin olmadığını söyledi.

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu’nda söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, zaman zaman bazı milletvekillerinin Yüce Divan değerlendirmeleri yaptığını belirterek, “Bunları üzüntüyle karşıladım. Biz yasama faaliyeti yapıyoruz. Yasama yetkisi Türk milleti adına TBMM’ye aittir. Anayasa 87 gayet açık. Kanun koyma mevcut kanunları değiştirmekte TBMM’nin görevleri arasında. Şu anda devam eden teklifin görüşmesi yasama yetkisi çerçevesinde TBMM’nin görevleri çerçevesinde yapılan bir düzenlemedir. Ben Türkiye’nin tarihinde Meclis'te çıkarılmış kanundan dolayı Yüce Divan'da yargılanmış birini hatırlamıyorum. Bilenler varsa bana hatırlatırlarsa sevinirim” dedi. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz doğru bir iş yapıyoruz. Doğru işleri de her yerde savunuruz. Eğer bir gün bizi gelip Yüce Divan'da yargılama gibi birileri bir şey yaparsa ona da açığız. Ondanda hiç korkumuz çekincemiz yok. Her mahkemenin huzuruna çıkar, yaptığımız işlerin hesabını çok rahat veririz. Bekir Bozdağ’ın hem halka, hem Allah’a hem de mahkemelere veremeyecek hamdolsun hiçbir hesabım yoktur. Bundan sonrada gönül rahatlığında herkese her isteyene hesabımı veririm bunun da herkesin bilmesini arzu ederim. Yüce divana çıkmaktan çekincemin olmadığını bilinmesini isterim."

FK(SSA)