ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Fransa'da 3 kadın PKK'lının öldürülmesiyle ilgili MİT ve diğer birimlerinin isminin karıştırılmasının bir iftira kampanyası olduğunu söyledi.

HSYK yapısının değiştirilmesine ilişkin kanun teklifin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda geçtiğimiz yıl Fransa'da öldürülen üç PKK üyesi kadının katil zanlısı Ömer Güney'in MİT 'le ilişkili olduğu iddiası gündeme getirildi. Bunun üzerine Bozdağ söz alarak; ''Ankara'da Cumhuriyet Başsavcılığı bununla ilgili bir soruşturma başlatmış durumda. Şu anda Ömer Ziya Güney hakkında PKK-KCK terör örgütü üyesi olmakla örgüt faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürme suçlarından dolayı bir soruşturma yürütülmektedir'' dedi. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Yürütülen soruşturma kapsamında Fransa yetkili adli makamlarından konuya ilişkin adli yardım talebi istenmiş, hala da cevap verilmemiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti devleti uzunca bir zamandır bölücü terör örgütü ile mücadele etmektedir. Mücadelesini hukuk içinde yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin ve devletin herhangi biriminin organının hukuk dışına çıkması söz konusu değildir. Fransa'da öldürülen teröristlerle ilgili MİT ve diğer birimlerinin isminin karıştırılması bir iftira kampanyasıdır. Biz konunun araştırılmasını, maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasını, katilin arkasında gerçek azmettiriciler kimse Türkiye ve dünya kamuoyuna deşifre edilmesi için soruşturma devam etmektedir. Ben Bakan olarak bu konuyu özel olarak takip edeceğim.''

SORUŞTURMA TALİMATI İDDİASI

Adalet Bakanının da Başbakanın da herhangi bir Cumhuriyet Başsavcısına veya savcısına soruşturma başlatın talimatı vermesinin mümkün olmadığını söyleyen Bozdağ; ''Bir takım davalarla ilgili sayın Başbakanımızın soruşturma yapılması yönünde talimat verdiği, savcılarla bir araya gelip bir takım planlar yaptığına dönük söylenen sözler tamamıyla iddiadır, bu iddialar gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın böyle bir talimat vermesi söz konusu değildir'' diye konuştu.

FK(BY/SSA)