BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermesi beklenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın seçim sloganları hazırlandı. Sloganlar, 'Hizmet kazanacak', 'Diyalog kazanacak' ve 'Samimiyet kazanacak' olarak belirlendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını ilan edeceği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın seçim sloganları hazırlandı. Karşıyaka Arena’da yapılacak aday tanıtım toplantısında duvarlara 'Hizmet kazanacak', 'Diyalog kazanacak' ve 'Samimiyet kazanacak' yazılı pankartlar asılacak. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile katılacağı toplantıda teşkilata 5 bin Türk bayrağı ile parti bayrağı dağıtılacak.
Başbakan’ı salon girişinde Karşıyaka Spor Kulübü taraftarı gençler yeşil kırmızı renkli tişörtler ve atkılarla karşılayacak, trompet çalınacak. Başbakan’ın 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısıyla elini havaya kaldıracağı Bakan Yıldırım’ın adaylığının açıklanmasının ardından bütçe görüşmeleri nedeniyle İzmir’den ayrılması bekleniyor. Yıldırım'ın ise, bütçe görüşmeleri sonrası geleceği İzmir’de havalimanında konvoyla karşılanıp seçim startı verecek.
AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, aday adaylarını salon içinde ve dışında broşür dağıtmamaları konusunda uyardı. 5 bin kişilik salonun dışının da dolmasını hedefleyen İl Başkanlığı, 30 ilçeden ücretsiz otobüs kaldıracak. Toplantıda Aydın, Manisa, Denizli ve Uşak il belediye başkanları da açıklanacak.

ED(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)