İZMİR’de seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, liman işletmelerine yönelik yolsuzluk operasyonunun durdurulması için devreye girdiği iddiaları üzerine Vali Mustafa Toprak’ın istifasını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi. Yıldırım, "Aziz Kocaoğlu, afra tafra yapmasın. Vali görevini yaptı" dedi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları için bu sabah Kemalpaşa İlçesi'ne gitmeden önce, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sırasında temelini kendisinin attığı, İzmir-İstanbul Otoyol projesinin şantiyesinde incelemelerde bulundu. Ambarlar kavşağındaki şantiye binasında kahvaltı yapıp, yetkililerden bilgi alan Binali Yıldırım, "Kuzeyden gelen trafiği şehir içine girmeden otogara verecek şehir içi trafik ile transit trafiği birbirinden ayıracak önemli bir yol. Bilgi aldık, bunlar 2015 yılında tamamlanmış olacak. Körfez geçişi köprü var, o da 2015 yılının Mart ayının ortalarından denizden ayakları dikilmeye başlanacak. 2015 yılında Bursa’ya kadar açılmış olacak. İzmir’den de 50 kilometrelik bir alan faaliyete geçmiş olacak" dedi.
'VALİ GÖREVİNİ YAPTI'
Şartiye binasının ardından aynı proje içerisinde yer alan tünel inşaatını da gezen Binali Yıldırım, işçilerle sahbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaklaşık 1700 metre olan ve 250 metresi açılan tünel içerisinde de açıklmamalarda bulunan Binali Yıldırım, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, liman işletmelerine yölnelik yolsuzluk operasyonuna müdahele etmek istediğine yönelik ses kayıtları basında yer alan Vali Mustafa Toprak’ı istifaya davet etmesine de tepki gösterdi. Yıldırım, "Biz burada, İzmir için hayati öneme sahip bir proje şantiyesinde incelemeler yapıyoruz. Bizim İzmir konularını bırakıp faydası olmayan konulara girmeye niyetimiz yok. O arkadaşlara tavsiyem İzmir'le ilgili konuşsun. İzmir’e ne yaptı, ne yapacak onları anlatsın. Öyle afra tafra yapıp, 'Biz İzmirliyiz, denize de döker, sandığa da gömeriz' gibi yakışmayan laflar etmesin. Valimiz de görevini yapıyor, devletimizin valisidir. 'Nereden geldiği belli' gibi laflar etmesin. Valinin geldiği yer de belli geçmişi de belli. Devletin kendisine verdiği görevi şerefiyle yapıyor" dedi.
Binali Yıldırım, tüneldeki incelemelerinin ardından partililerle birlikte, Kemalpaşa ilçesine geçti.