Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'de yerel yönetimleri eleştirdi, "Yazık oluyor İzmir'e. Geri gitti İzmir geri" dedi. Yıldırım, seçim kampanyası çerçevesinde İzmir'de bir dizi ziyaret gerçekleştiren İhsanoğlu'na da gönderme yaptı, "İzmir'de 9 saat program yaptı. 4 saati dinlenme 4 saati basın toplantısı. Güç lazım performans lazım. 24 saatin 25 saatinde çalışan bir Cumhurbaşkanı lazım" dedi.
AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım İzmir'e geldi. Kaya Termal Otel'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleşecek iftar organizasyonu için kente gelen Yıldırım'ı havalimanında parti yöneticileri ve partililer karşıladı.
ŞEHİT CENAZESİNE KATILDI
Binali Yıldırım, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye tarafından gelen silahlı grupların açtığı ateş sonucu şehit düşen Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan'ın, Bornova Kavaklıdere'deki cenaze törenine katıldı.
KARABAĞLAR İLÇE TEŞKİLATI İLE BULUŞTU
Yıldırım daha sonra Karabağlar'a geçti. Yıldırım, Evgi Düğün Salonu'nda AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.Yıldırım'a, İl Başkanı Bülent Delican,İlçe Başkanı Erol Körüklü, Seçim Koordinasyon Merkezi Özgür Hızel, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Karabağlar Belediye Başkan adayı Necip Kalkan eşlik etti.
YILDIRIM'DAN HİZMET VE ÇATI SALVOLARI
Konuşmasına, "Sizleri çok özledim" diyerek başlayan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldırım, 30 Mart yerel seçimlerinde İzmir'de teşkilat olarak çok çalıştıklarını ifade etti, "Nasip değilmiş olmadı" dedi. Yıldırım, şunları söyledi:
"Karabağlar'da iş başına gelenlerin sorumlulukları daha da artmış durumda. Hizmet yaparlarsa ne ala yapmazlarsa biz teşkilatımızla birlikte enselerinde olmaya devam edeceğiz. Amacımız onların rehavete kapılmaması. Ya çalışacaklar ya da çalışacaklar. İkinci bir alternatif şehrin anahtarını teslim edecekler. İzmirli son kredilerini bunlara kullandırdı. Bundan sonra avans ta kalmadı kredi de kalmadı. Hiç endişe etmeyin onların bu şansı kullanacağı yok. Maalesef çalışmak bunların ruhunda yok. Hizmet bunların anlayışında yok. Bunlar halka tepeden bakarlar. Yazık oluyor İzmir'e keşke yerinde saysa. Geri gitti İzmir geri. Marifet geleceği inşa etmektir. Bunların böyle kabiliyeti yok."
ÇATI'YA TEPKİ
Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Yıldırım, "Ortak bir aday sağa dönüyor MHP'liler mesaj veriyor CHP'liler kızıyor. CHP'lilere bir şey söylüyor MHP'liler ayağa kalkıyor. Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Her tarafa mesaj vermeye kalkarsan inandırıcılığın kalmaz. Kendi olacaksın. Değerlerinle siyaset yapacaksın. AK Parti gibi dik duracaksın diklenmeyeceksin. 10 Ağustos eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin oylanacağı bir seçimdir. Eski Türkiye darbe, yeni Türkiye tam demokrasi. Yeni Türkiye siyaset değişim dönüşüm demek. Bunun mimarı ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan demektir" dedi.
GÖNDERME YAPTI
Seçim kampanyası çerçevesinde İzmir'de dün bir dizi ziyaret gerçekleştiren İhsanoğlu'na gönderme yapan Yıldırım, "İzmir'de 9 saat program yaptı. 4 saati dinlenme 4 saati basın toplantısı. Güç lazım performans lazım. 24 saatin 25 saatinde çalışan bir Cumhurbaşkanı lazım" dedi.
Konuşmasının sonunda "İdeolojik olarak oy verenlere soruyorum" diye seslenen Yıldırım, "Çatı adaya hangi standartlara uygun olduğu için oy verecekler merak ediyorum. Acaba ilkeleri mi değişecek, yoksa gerçeği görecekler mi? İzmirlilere parti ayrımı yapmaksızın, 'Yeni Türkiye'nin inşaatında ben de varım' demesini bekliyorum" dedi.
“İZMİR METRODAN UMUDUNU KESTİ"
AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Karabağlar İlçe Teşkilatı ile yaptığı toplantının ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Günlerdir bir kısım basında yer alan 2012 yılında inşaat sırasında metro hattında tünel yırtılması konusu, yangın söndürme ve algılama sisteminin olmadığı iddialarına Yıldırım, "Metro başından beri sıkıntılı, 10 senedir yapılıyor, taksit taksit açılıyor. İzmirli bıktı usandı, artık umudunu da kesti. Açılsa ne olur açılmazsa ne olur? Güvenlik ile ilgili böyle bir problem varsa ciddiye almak gerekir. Haber yapanlara suç bulacağına, itham edeceğine burada bir sorun olup olmadığı araştırmasının yapılması daha doğrudur. İnsan hayatının hiç bir şey karşılığı değildir. İnsan hayatını riske atacak, güvenlik açığı bulunun bir metro açılmamalıdır" dedi.
TEPKİ ÇOK ANLAMLI DEĞİL
Emniyet'te yürütülen 'casusluk' ve 'yasa dışı dinleme' soruşturmaları kapsamında, 22 ilde düzenlenen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan emniyet mensuplarının gözaltına alınma biçimlerine tepki göstermesinin sorulması üzerine Yıldırım, “ Daha önce eleştiriyi yapanlar kelepçeyi vuranlardı, o zaman niye yaptılar? Doğru değil. Bunu önce gece yarısı evlerinden alıp, saçlarından tutup, ellerine kelepçe vuranlar, şimdi ellerine kelepçe vurulanlardır. Onun için o tepki çok anlamlı değil. Kendilerine gelince mi hatırladılar?" dedi.
Yıldırım, Başbakanlık için adının geçmesine ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

FOTOĞRAFLI