AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'in Urla İlçesi'nde halka seslendi. Yıldırım, Urla sahilindeki kampları eleştirerek, "Urla sahilini Urlalıların hizmetine açacağız. Öyle adım başı o kamp bu kamp işgal etmişler. Vatandaş geliyor içeri giremiyor. Böyle şey yok kardeşim. Sahiller öncelikle vatandaşındır" dedi.
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışması için gittiği Urla’da cuma namazını kıldı. Yıldırım, namazın ardından kahve ziyareti gerçekleştirdi. Sohbette ilginç diyaloglar oluştu. Bir vatandaş, Yıldırım’a "Sizin yolunuzda ölmeye hazırım. CHP zihniyetinden bizi kurtarın. Ölümüne arkanızdayız" derken bir başka vatandaş ise oturduğu yerden kalkmadı ve "Hoşgeldiniz emekliye o kadar zam verdiniz ayağa kalkamıyoruz" dedi. Yıldırım, bu siteme gülümseyerek karşılık verdi.
URLA’YI İÇE KAPATANLARI MAHKUM EDİN
Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 300 kişiye seslendi ve Urla Belediye Başkan adayının Erşan Eroğlu olduğunu açıkladı.
"15 gündür sahadayız. Gördüğümüz, dinlediğimiz bir şey var. Herkes söz birliği yapmış gibi şunu söylüyor; Bakanım şu İzmir’i bu hizmet yoksunluğundan kurtarın. Bu belediyelerin İzmir’e kapılarını kapatmış olmaları ağrımıza gidiyor. Belediye başkanı seçildikten sonra kimseye selam vermiyorlar. İşimizi görmüyorlar. Biz buna layık mıyız? İzmir’de Urla’da değişimi gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bir ve beraber olursak Urla’da hizmet diye yola çıkarsak sonuç da çıkar. Burası tarihi geçmişi olan bir yerleşim yeri. Yarımada’nın en güzel yerlerinden biri. Ama plan yok. 1/binlik yok, 1/beş binlik, 1/25 binlik yok. Dolayısıyla mevzi halihazır planlarla belediyeler iş yapmaya çalışıyorlar. Ahbap- çavuş ilişkisi ile iş yapıyorlar. Bizim adamımız işini yapalım, bizim adamımız değil hadi sen işine git. Böyle bir devlet yönetimi belediyecilik olmaz. Siyaset seçimde yapılır, sandıkta yapılır ama seçimden sonra siyaset biter hizmet başlar. 11 yıl Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine ülkeyi bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Türkiye’nin her tarafından 4 bin esere imza attık. İzmir’de artık işimiz çok kolay. Yeter ki İzmirli hemşehrilerimiz bize fırsat versin. İzmir efelerin şehridir, İstiklal harbinin kahramanlarının şehridir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini sona erdirenlerin şehridir. Böyle bir İzmir’i 15 yıldır içine kapanmaya mahkum edenleri 30 Mart’ta mahcup etmeye hazır mısınız?"
'KOCA YALAN'
Binali Yıldırım, rakiplerinin "Urla’yı ranta açacaklar, yapılaşma artacak" yönündeki eleştirilerinin haksız olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:
"Urla’da ulaşım sorunlarını biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz. Urla sahili size açık mı? Urla sahilini Urlalılar’ın hizmetine açacağız. Öyle adım başı o kamp bu kamp işgal etmişler. Vatandaş geliyor içeri giremiyor. Böyle şey yok kardeşim. Sahiller öncelikle vatandaşındır. Buradaki yapılaşmayı keyfilikten kurtaracağız. Adamına göre değil hak edene göre muamele var. Buraya gelecek her tarafa yapı yapılacak. Urla’nı güzelliği kaybolacak. Koca bir yalan. Bunu diye diye Urla’yı bir köye dönüştürdünüz. Bizim yapacağımız iş, yeşili, denizi, imarlı güzel yapılarıyla İzmir’in en güzel ilçesini oluşturacağız. Urla’da bizimle frekansı aynı olan ilçe belediye başkanını seçin. Erşan Eroğlu’nu seçin. Sonra biz bir ekip halinde her dediğinizi yaparız. Keyfimize göre değil sizin isteğinize göre çalışacağız. Bu anlayışla bugünlere geldik. Biz siyaseti hep ama hep hizmet aracı olarak gördük. Sonunda hizmet yoksa insanların mutluluğu yoksa öyle belediye başkanlığı olmaz olsun. Biz hizmete talibiz. Afra tafra yapmak hamaset yapmak husumet göstermek bizim işimiz değil. Sizi kendimize benzetmek için boşa çaba sarf etmeyeceğiz. Biz sizin gibi olacağız."