AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Beydağ’da esnaf gezdi.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin Beydağ İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaret öncesi kendisini karşılayan vatandaşlarla selamlaşan Yıldırım, konuşmasına 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. Yıldırım, Büyükşehir Yasası ile belediye başkanının görevinin arttığını vurgulayarak, büyükşehir sayısının 30’a çıktığını, nüfusun yüzde 75’inin büyükşehirlerde yaşadığını söyledi. Yıldırım, “Biz bu yasaya gündeme getirdiğimizde CHP, 'ülkeyi böleceksiniz üniter devlet yapısına zarar veriyorsunuz’ dedi. Biz bunu yaparken aklımızdan böyle bir şey geçmedi. İzmir’in kaynakları İzmir’de daha fazla kalsın biz bunu düşündük. Yasa çıktı, Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açtılar. O da olmadı. Ama sonra yasaya öyle sarıldılar ki yolları tamir ediyorlar ufak tefek görünür işler yapmaya çalışıyorlar. Bu telaş niye? Bunlarla kimsenin gözünü boyayamazsınız. Milli mücadele gibi yasanın çıkmasına karşı çıkacaksınız sonra da seçime yönelik çalışmaya gireceksiniz. İzmirli bunu yutmaz Beydağlı hiç yutmaz” diye konuştu.
“NEDEN İZMİR’İ YOKLUĞA MAHKUM ETTİKLERİNİ ANLATACAĞIZ”
Yıldırım, CHP’yi seçim telaşının sardığını, AK Parti’nin muhalefeti ile üzerlerindeki ölü toprağını attıklarını belirterek, “Biz geldik, İzmir’e kentin sorunlarını gündeme getirince bunların üzerindeki ölü toprağı kalktı, çalışmaya başladılar. Bütçe gerçekleşmeleri yüzde 50’lerden yüzde 65’lere çıkmış ama hala ellerinde yatırıma ayırdıkları parayı kullanamamışlar. Sonra da 'Bizim paralar Ankara’ya gidiyor Ankara bize az veriyor’ diyorlar. Verileni yap da yetmezse iste. Seçim öncesi bu telaş onlara yeter, onlar uğraşsın dursun. Neden İzmir’in yokluğa mahkum edildiğini anlatacağız. Bu İzmir’in kaderi değil birçok il modern belediyecilik anlayışı ile İzmir’in fersah fersah üstüne çıktı. Cumhuriyet’in kuruluş ilanının yapıldığı İzmir’e bu yakışmıyor. İzmir’in silkelenmesi gerekiyor. Bunu birlikte başaracağız” dedi.
“KÖTÜ ALIŞKANLIĞIMIZ YOKTUR”
Yıldırım, yaşam tarzına müdahale etmeyeceklerini belirterek, “Tercihleriniz ne olursa olsun sonuna kadar saygımız var. Ne yaşam tarzınıza ne siyasi düşüncenize karışırız. Bizim için önemli olan hizmet. Anladığımız iş de bu. Öbür işlere burnumuzu sokmayız. Öyle bir kötü alışkanlığımız yok” diye konuştu.
Binali Yıldırım, Beydağ’ın en önemli sorununun işsizlik olduğunu, gençlerin iş bulmak için ilçeyi terk ettiğini de söyledi. Yıldırım, ilçeye bir ay içinde sağlık ocağı açma sözü verdi. Yıldırım, konuşmasını tamamladıktan sonra basın mensuplarına kestane şekeri ikram etti. Yıldırım, Beydağ Belediye Başkan Aday Adayı Fevzi Kaya’nın da adaylığını elini havaya kaldırarak ilan etti.