ELEKTRİĞİ OLMAYAN EVLER VAR
Balçova’dan sonra Narlıdere’ye geçen Binali Yıldırım, parti binasında toplananlara konuştu. Yıldırım, "Narlıdere çok güzel ilçe olmasına rağmen yukarılara çıktığınızda bambaşka ilçeyi görüyorsunuz. Sağlıksız, imarsız, hatta elektriği olmayan evler var. Bu kadar büyük bir çelişki olamaz. Herkese ulaşıp hizmeti ayağına getirmek istiyoruz. İzmir’in her yerinde sorun var. Sorun olmayan yer yok. Derler ki sorunu olmayan ölüler ve delilerdir. Biz onların dünyasına giremediğimiz için bilmiyoruz. Derdi olan yöneticiler olması lazım. İzmir’in talihsizliği budur. Yerel yöneticiler son 15 yıldır istediğinin çok üzerinde oy aldı. 2009 yılında İzmir halkı Büyükşehir Belediyesi’nin başkanına yüzde 57 oranında oy verdi. Böyle bir desteğin karşısında mazeret üretmek, iş yapamamak, teleferiği çalıştıramamak, jeotermal enerjiyi hemşerilerin hizmetine sunamamak gibi konularla uğraşılıyor" diye konuştu.
'BAŞKAN DÜŞMAN ÜRETİYOR'
Binali Yıldırım, İzmir'de halkın yağmur yağmasın diye dua ettiğini söyleyerek, şöyle devam etti:
"İzmir’de alt geçitler çift maksatlı yapılıyor. Yağmur yağınca yüzmek, yokken de geçmek için. Yürekler acısı bir durumdur. Kentsel dönüşümden anladıkları kentin sele dönüşmesidir. Kent sele dönüyor. Bunların hizmet diye dertleri yok. Orada burada reklam yap, fotoğraf çektir. Belediyelerin ellerindeki imkanlar son 11 yılda hiçbir yerde olmadı. Sürekli şikayet ediyorlar. Şikayet etmekle beceriksizlik ortadan kalkmıyor. Artık Narlıdere de İzmir de uyandı. Büyükşehir Belediyesi yatırımı yönetemiyor. Çiçek de lazım, peyzaj da ama öyle bir yer yapacaksınız ki yağmur yağdığında sokaklarda sel oluşmasın. İzmir’in her tarafına hizmet götürmeniz gerekiyor. Elektrik bile olmadan yaşayan insanlar varsa 'Bu şehre hizmet ettik' diyemezsiniz. Şehri emini bunun için vardır. Belediye başkanı kentte sosyal dengeyi sağlamalıdır. Belediye başkanı sürekli düşman üretiyor. Başkan mazeret üreterek yapamadıklarını ortadan kaldıramaz."
Yıldırım, "Bizim kentsel dönüşümden anladığımız vatandaşın sağlıklı konutlarda yaşamasıdır. Yoksa kentsel dönüşüm müteahhitlerin ağzının sulanması değildir. Biz bunların hepsinin hesabını soracağız. Narlıdere’de deniz var ama vapur yok. Toplu taşımada tramvay sözü yerine geldi mi? Her seçimden önce gelirler size sözler verirler. Elinize liste alacaksınız. 2009 yılında başkan ne söz vermiş listeyi göstereceksiniz. Başkanı karşınıza oturtup tramvayı, beyaz vadi projesini, gecekondu sorunu, park projesini sorun. Yok yok yok. Karne sıfır. Siz 'Al bu karneyi notları düzelt öyle gel' diyeceksiniz. Bunu yaparsanız bir daha hayal kırıklığı yaşamazsınız" dedi.
SANDIĞA SAHİP ÇIKIN
Yıldırım, partililerden seçim zamanında duyarlı olmasını istedi. Partililerin "Sandıklara CHP’li memurları görevlendiriyorlar" sözlerine ise "Bu şikayetleri sadece burada duymuyorum. Canla başla çalışıp, sandığa sahip çıkacaksınız. Seçim gününe kadar çalmadık kapı bırakmayacağız. Kendimizi anlatıp, adayımızı tanıtacağız. Bu yönde ideolojik yapılanma olursa takip etsinler. Bizim istediğimiz işini yapan insanların bulunmasıdır. Taraflı olmamalıdır. Görüşü, oyu farklıdır ama görevi tarafsız yapacak. Bunun çözümü de sandıkları yalnız ve boş bırakmayacağız. Bizim arkadaşlarımız hep sandıkta oylara baksınlar. Onlar istediği işi, yönlendirmeyi yapamayacaklar. Bizim de zor bela topladığımız oyları başkalarına peşkeş çekemeyecekler" dedi.
'HİLE İLE PARTİNİN OYLARINI ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı gereği oy pusulasında yerini alan ve Al Parti’ye benzerlik gösteren 'Al Parti' konusunda da değerlendirme yaptı. Yıldırım, "YSK kesin kararını verdi. Daha önceki seçimde de ATP diye bir parti çıkmıştı. Hile ile Ak Parti’nin oylarını çalmaya çalışıyorlar. Bir nevi dolaylı hırsızlıktır. Sandık başında dikkat edeceksiniz" açıklaması yaptı.