ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan istifa edip, AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanılğı'na aday olan, ancak kazanamayan Binali Yıldırım, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde yaklaşık 2 yıl önce satın aldığı bahçesinde haftasonları stres atıyor. İleriye dönük herhangi bir hesabının olmadığını belirten Yıldırım, "Hem partime hem de Türkiye'ye katkı sağlamaya devam edeceğim" dedi.
Bahçesine müstakil bir ev de yaptıran Binali Yıldırım, "Hafta sonları sıklıkla uğramaya çalışıp, bahçemde zaman geçirmeye çalışıyorum. İki yıl önce aldığım bahçemin içine müstakil bir ev yaptırdım. Ailemle birlikte hafta sonları gelerek siyasetten uzak toprakla uğraşıp, stres atıyorum. Burada siyaset de konuşmak istemiyorum" dedi. Seçimlerin ardından teşekkür ziyaretlerine başlayan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e Binali Yıldırım da eşlik etti. Büyükşehir Yasası ile köy statüleri değişen ve artık Kazan'ın birer mahallesi konumuna gelen eski köylere ziyaretlerine Karalar Mahallesi'nden başlayan Ertürk ve Binali Yıldırım, mahalle sakinleriyle sohbetler etti.
Binali Yıldırım, gündemle ilgili gelişmeleri cevaplarken, kendisinin ileriye dönük bir hesabının olmadığını belirtti. Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde önemli bir sistem değişimi üzerinde çalışıldığını, bunun iyi tartışılması gerektiğini belirterek, "Bu sistem için toplumun her kesiminden herkesin görüşü önemli" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi önemli bir virajda olunduğunu kaydeden Yıldırım, "Kamuoyunda yapılan tartışmalar ve istişareler bu sürece çok büyük bir katkı sağlayacaktır" dedi.
İleriye dönük herhangi bir hesabının olmadığını da belirten Yıldırım, bakanlığı döneminde bu ülkeye güzel hizmetlerinin olduğunu, bundan sonra bu görevde başka arkadaşların olduğunu kaydetti. Yıldırım, AK Parti'nin Türkiye'de 12 yıldır iktidar olduğunu, bir neferi olarak görevde bulunmasa da istişareler yürüterek hem partisine, hem de Türkiye'ye katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.

HP(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)