ANKARA, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını Ak Parti Genel Merkezi önünde değerlendirdi. Yaptığı açıklamada Atalay, "Bundan sonrası ile ilgili değerlendirmemiz olacak. Rabbimize hamdolsun. Genel başkanımızı, cumhurbaşkanı olarak seçtik. Allah hayırlı etsin. Kendisi için, ailesi için hayırlı olsun. Ülkemiz, milletimiz için inşallah hayırlı olsun. Biz çok gururluyuz, onurluyuz, kendi liderimizi devletin tepesine, cumhurbaşkanlığına gönderdiğimiz için" dedi.



"AK PARTİ DAİMA BİR ORTAK AKIL PARTİSİ OLMUŞTUR"

Ak Parti'nin yoluna bundan sonra da güçlü bir şekilde devam edeceğini belirten Beşir Atalay, "Bundan sonra tabi partimizde yeni genel başkanımız, yeni belirlenecek. Yeni hükümet kurulacak. Bu çalışmalar için de önümüzde bir zaman var. Partimizin en üst karar organı, Merkez Karar Yürütme Kurulu bugün toplanacak. Ak Parti daima bir ortak akıl partisi olmuştur. Bütün sorunlarımızı, bütün politikalarımızı ortak akılla biz yürütürüz. Bizim bu platformlarımızda karar mekanizmalarımızda her şey çok açık konuşulur. Bugüne kadar da hep öyle olmuştur. Bunun içinden bir karar çıkar. Orada biz, hepimiz düşüncelerimizi söyleriz. Ama bir karar çıktıktan sonra da hepimiz, o kararın etrafında bütünleşiriz, birleşiriz. Bugünkü çalışma, daha ilk günü... Bundan sonra devam edecek bir süreçtir bu. Bugün belki genel bir başlama olacak. Belki önümüzdeki günlerde değerlendirmelerimiz devam edecek. Ama şuna inanıyorum ben. İnşallah hayırlı bir karar çıkacak ve partimiz yine güçlü bir parti olarak ve güçlü hükümet olarak yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"SÜRECİN BUNDAN SONRASI İLE İLGİLİ BİR KARAR YOK"

Henüz parti içerisinde bir karar alınmadığını söyleyen Atalay, "Şu anda kongre tarihi ile ilgili verilmiş bir karar yok. Sürecin bundan sonrası ile ilgili bir karar yok. Sanıyorum bugünkü ilk toplantıda genel bir takvim de ortaya çıkar." şeklinde konuştu.

"ARAŞTIRMALARIN SONUÇLARI DA TAHMİNLERİ DE TUTARLIDIR"

Seçim öncesi yapılan anketler ile ilgili olarak Beşir Atalay, "Bizim beklediğimiz 52-55 arası, 51-55 arası bir banttı. Araştırmalar, daima içinde yüzde 1'lik, 2'lik bir risk taşır. Zaten tahminler, belirtilirken de öyledir. Bütün bunlar, analiz edilir; ama işte seçime katılma oranları ve benzer faktörler burada belirleyicidir. Araştırmaların sonuçları da tahminleri de doğrusu tutarlıdır. Baktığımızda diğer adaylar için de bu geçerli. Araştırma sektörü kurumlaştı. Doğrusu başarılı bir trend çiziyorlar. Çok abartılı farklar yok birbiri arasında. Bana göre makul bir sonuç" diye konuştu.

"ORAYI HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ"

Irak'taki gelişmeleri de kısaca değerlendiren Atalay, "Orayı hassasiyetle takip ediyoruz. Biliyorsunuz o konuda ilk günden itibaren önemli toplantılarımız, değerlendirmelerimiz oluyor. İlgili kurumlarımız, hassasiyet içinde takip ediyorlar" dedi.