KIRIKKALE'ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yapılan kara propagandadan etkilenilmemesi gerektiğini belirterek, “Bu yıpratıcı yayınlara aldanmayın, göreceksiniz olup bitenlerin hepsi değerlendirilecek, yargı adaletli bir şekilde karar verecek ve gereken yapılacaktır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Atalay, partisinin Kültür Merkezi’nde düzenlediği belediye başkanları tanıtım toplantısına AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir ile birlikte katıldı. Zenginleşen, hayat standardının yükseldiği, demokratikleşmenin artığı, sivilleşen, millet iradesinin tamamen belirleyici olduğu bir Türkiye olduğunu ve bütün özgürlük alanlarında gelişmeler yaşandığını aktaran Atalay şöyle devam etti:
"Türkiye bugün dev bir ülke. Zor durumda küçük bir ülke değil, kıskanılan dev bir ülke, büyük bir ülke, G20’lerin içinde, en zenginler arasında dünyadaki 17’nci ülke. Türkiye’de bunu gerçekleştiren AK Parti'dir. Onun için biz böyle bir hareketin temsilcisiyiz. Her zaman başımız dik olacak, öyle gelişen kara propaganda da hemen etkilenmeyeceğiz. Şöyle bir düşüneceğiz. Bu kara propagandaların sebebi ne? Gelişen yeni durumların sebebi ne? Dolayısıyla inşallah yeni dönem hem şehirciliğimizde hem de ülke genelinde yeni bir başlangıç. Sadece bu seçim değil, başkanlarımızı seçme seçimi değil, bu seçim kendinden sonraki seçimleri de etkileyecek ve Türkiye’nin geleceğini etkileyecek çok farklı bir seçim. Bu seçim, yerel seçimden çok daha öte bir seçim. Hepimiz bunu biliyoruz ve söylüyoruz.”
ULUSLARARASI BÜYÜK BİR KOALİSYON VAR
Son zamanlardaki olayların Ak Parti'yi yıpratma amacı taşıdığını ifade eden Atalay,
“Bir koalisyon var. Büyük bir koalisyon. Yarısı dışarıda, yarısı içeride, uluslararası boyutları var. İçeride boyutları var ve bunların hedefi, Türkiye’de AK Parti'yi zayıflatmak, AK Parti iktidarını düşürmek. Bu uzun süredir süren çalışmalar zaten. Uluslararası boyutu olduğunu da söyledim. Maalesef içeride de daima enstrümanları bulunur, dostlarımızı da bunun içinde enstrüman olarak değerlendirdiler. Biz her şeyin farkındayız. Bu konuların hepsi ayrıntılı bir şekilde çalışılıyor ve milletimizde bunun ne demek olduğunu çok iyi anladı. Milletimiz bu konuyu iyi anladığı için de bunlar başarılı olamadılar. Bu bitti artık. Bu büyük hareket, AK hareket asla lekelenemez. Lekeletmeyiz. Bundan emin olun. Herkes bundan emin olsun. Bizim temel misyonumuzdur bunlar. Milletimiz bunun için güveniyor ve Allah’ın izniyle biz bu güveni asla sarsmayız. Hepimizin bireysel hayatımızda, görev hayatımızda en önemli hassasiyetimiz budur. Bizler hep kendimizden vererek, hizmet yürütürüz. Hep öyle olmuştur. Dolasıyla AK Parti’nin en güçlü olduğu noktada ve milletimizin de en hassas olduğu bu konularda bu yıpratıcı yayınlara aldanmayın, göreceksiniz olup bitenlerin hepsi değerlendirilecek, yargı adaletli bir şekilde karar verecek ve gereken yapılacaktır” dedi.
SAVCI VE HAKİMLERİN DEĞİŞTİRİLMESİ
Bazı savcı ve hakimlerin değişmesinin farklı şekilde yorumlandığını belirten Atalay, “Oralarda bir ekip vardı. Birbiri ile irtibatlı, adaleti sarsan, teraziyi doğru tartmayan bir ekip vardı. Çok büyük usul hataları ile yürüttüler ve bunlar tespit edildi. Bundan sonra inşallah yargı adaletli bir şekilde olup bitenleri değerlendirecek” dedi. TBMM’de 11 Şubatta Anayasa Komisyonu'nda Demokratikleşme Paketi'nin görüşülmeye başlanacağını ifade eden Atalay, seçimden önce paketi çıkaracaklarını söyledi. Atalay, paket içerisinde kılık kıyafet yönetmeliği, okullarda ant okunmasının yönetmelikle halledildiğini, bu pakette yasaların bulunduğunu, bu yasaları çıkaracaklarını belirtti.
YARGI PAKETİ
Son dönemde hazırladıkları yargı ile ilgili bir paketin Adalet Komisyonu'nda 11 Şubat'ta görüşülmeye başlanacağını hatırlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“O yargı paketi de çok önemli. Türkiye’nin normalleşmesi yönünde çok önemli adımlar atıyoruz. Özel Yetkili Mahkemeleri (ÖYM) tamamen kaldırıyoruz. Bu ÖYM’leri iyi açıklamak lazım birileri yanlış yorumlar yapıyor. Özel Yetkili Mahkemeler aslında Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin devamıdır. Biz geçici bir dönem için onları korumuştuk, ‘mevcut davalar bitsin sonra bunu kaldırırız’ diye, şu anda kaldırıyoruz. Zaten her Özel Yetkili Mahkeme, bir ağır ceza mahkemesidir. Sadece ona özel davalar verilmiştir. Şimdi bütün ağır ceza mahkemeleri o tür davalara bakacak. Hangi ildeyse, neredeyse onlar bakmış olacak. Bu Türkiye’nin yargı alanında daha bir normalleşmesidir. Bizim 11 yıl en önemli çabamız Türkiye’yi normalleştirmek olmuştur ve o çabamız devam ediyor. Bu son gelişmeleri de bir anlamda biz fırsata dönüştürdük, ekip olarak iyi çalıştık ve yine demokratik motifleri ağırlıkta olan yeni bir paketi çıkarttık. Burada tutuklamalar 5 yıla iniyor. Şu anda 10 yıl. Şöyle düşünün bir dava 5 yıl sürüyor, 5 yıl o kişi tutuklu, dava sonuçlanmıyor. Tutukluluk bir tedbirdir, bir ceza değildir. Ceza, dava kesinleştikten sonra başlar ama o karar verilemiyor. 5 yılın üzerinde olsun istemiyoruz. Ülkemiz davaların daha hızlı yürüdüğü, insanların eğer bir suçu varsa, 5 yıl içinde artık bu kesinleşsin ve suçunu ondan sonra çeksin. Bazen yatıyor, 7-8 yıl tutuklu, beraat ediyor ama onun hakkını, hukukunu telafi edemiyorsunuz. Burada çok önemli değişiklikler var, telefon dinlemeleri ile ilgili, büyük bir kaygı alanı oldu, insanlar, ilgili, ilgisiz herkes ‘telefonum dinleniyor’ diyor. Bunlara son vermek için çok özel maddeler getirdik bu pakette. Hem illegal şekilde bu işleri yapanların cezalarını arttırdık 4 yıla kadar, hem de yargıda dinlemeyi artık öyle şüphe falan değil delile bağlayacak, mahkeme delile bağlayarak ve ağır cezada buna karar verecek. Bütün bunları bu yasanın içerisinde getiriyoruz.”
AK PARTİ YÜZDE 48.50'DE
Atalay, bugün yerel seçim olsa, AK Parti’nin oy oranının yüzde 48.50 olduğunu belirterek, “Biz 12 Haziran’dan beri her ay iki araştırma yaparız. Bizim trendimiz bazen yüzde 50’nin bir üstüne, bazen bir altına düşer. Yine aynı trendle devam ediyoruz. Siz diğer araştırmalara aldırmayın, milletimiz bizi iyi biliyor. Göreceksiniz bu seçim de beklenenin daha üstünde oy alacağız. Allah’ın izniyle bu rüzgar devam edecek. Bu çalışmalar içinde AK Parti büyüyerek devam edecek. Herkesin basireti, aklı var. Eskisi gibi değil bütün insanlar düşünüyor” diye konuştu.