Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - İSTANBUL Beşiktaş Belediyesi, hazırladığı proje kapsamında 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Hakkari'ye barış seferi düzenleyecek.  Ayrıntıları üzerinde görüşülen program kapsamında, Beşiktaş Belediyesi Bandosu Hakkari'de Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice barış şarkıları seslendirecek. Çocuklar boyayacakları bir sokağa 'Barış Sokağı' adını verecek ve iki belediye kardeş belediye olacak. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy, Hakkari ve İstanbul'daki anne ve babaların acılarının ve gözyaşlarının İstanbuldaki ile aynı olduğunu ve Hakkari'den tüm Türkiye'ye barış mesajı vermek istediklerini söyledi. 
Beşiktaş Belediyesi, hazırladığı 'Barışta Hakkari'de Buluşalım' projesi kapsamında 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İstanbul'dan Hakkariye 'barış uçağı' kaldıracak. İstanbul'dan gelecek yaklaşık 200 kişi, Hakkari'den tüm Türkiye ve dünyaya barış, birlik ve baraberlik mesajı verecek. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, barış sürcine katkıda bulunmak amacıyla 1 Eylül dünya barış gününde aralarında öğrenci ve sivil toplmum kuruluşu temsilcileri ile sanatçıların da bulunduğu 200 kişi ile Hakkari'ye çıkarma yapmak istediklerini söyledi. Proje için Hakkari Belediyesi ile görüşmeler sürerken, görüşmeler sonucu programın detayları belirlenecek.
'ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK VERMEK STİYORUZ'
Projeden sorumlu olan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy, Hakkari'yi bir dönem çatışmaların yoğunluklu yaşandığı yer olduğu için tercih ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Bu kentten tüm Türkiye'ye barış, birlik ve bareberlik mesajı vererek çözüm sürecine destek vermek istiyoruz. Annelerin ve babarın acıları, gözyaşlarının rengi yoktur. Hakkari'deki acı ve gözyaşı ne ise İstanbulda da odur. Bunu gösterip Hakkari'den tüm Türkiye ve dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Yanımızda götüreceğimiz çocuklar, Hakkari'de çocuklar ile bir sokağı boyayıp sokağın adını 'Barış Sokağı' koyacaklar. Beşiktaş Belediyesi bando takımı şu anda Hakkari'de seslendireceği barış içerikli türkü ve şarkılar için çalışıyor. Orada konser verecek. Konferanslar yapmayı planlıyoruz. Hakkari Belediye Başkanı ile konuştuk. Bir araya gelerek Valilik ve diğer kurumları da dahil ederek bir program çıkacağız. Beşiktaş Belediyesi ile Hakkari Belediyesi'nin kardeş belediye olması için kararlar almayı planlıyoruz."    Hakkari Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi de, projenin genel hatları ile ilgili kendileriyle iletişime geçildiğini, programın ayrıntıları konusunda bir araya gelip konuşacaklarını söyledi. Çiftçi, barış sürdecinde böyle bir projeye çok olumlu baktıklarını kaydederek, "Programın detayları üzerinde konuştuktan sonra kamuoyuna daha detaylı bir açıklama yapacağız" diye konuştu.   FOTOĞRAFLI