RİZE'de, dağıtılan broşürlerde PKK sempatizanı olarak gösterilen Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun, broşürde yer alan fotoğraflardaki toplantılar için kendisini görevlendirenin, 'Devlet Bahçeli'nin Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemin hükümeti olduğunu' açıklaması MHP Rize teşkilatını kızdırdı.
Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, Mehmet Bekaroğlu’nun suçüstü yakalanmışlığın telaşı ile ne dediğini bilmediğini iddia etti. Kazmaz şöyle konuştu:
"Kendisini mesleği itibariyle tedaviye alması gerekiyor. Bekaroğlu, Fazilet Partisi milletvekilliği yapmıştır. MHP’nin iktidarda bulunduğu dönemde kendisine bu yönde bir talimat vermesi söz konusu olmaz. Bekaroğlu’nun Rize kamuoyuna açıklaması gereken bir başka olay var. Biz Bekaroğlu’nu hiçbir şehit cenazesinde görmedik ama, PKK çadırlarında boy gösterdiniz. Bekaroğlu’nun yapması gereken, Rize’deki şehit aileleri başta olmak üzere Rize kamuoyundan özür dilemesidir. Bunu yapmadığınız sürece Rize kamuoyunda affedilmeniz söz konusu değildir."
BEKAROĞLU: HÜKÜMET GÖREVLENDİRDİ
Broşürlerin dağıtılması sonrasında dün Rize'de basın toplantısı düzenleyen Mehmet Bekaroğlu, broşürlerin MHP’li bir grup tarafından bastırıldığı yönünde duyumlar aldığını söyledi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi olduğu 2000 yılında cezaevlerindeki açlık grevinin bitirilmesi için dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’ün girişimi ile arabulucu heyet hazırlandığını anlatan Bekaroğlu şunları kaydetmişti:
"Bu heyeti o dönemin hükümeti görevlendirdi. Dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit, yardımcısı Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli ile mecliste görüştük. Bizi görevlendirdiler ve DHKP-C liderleri ile cezaevinde günlerce açlık grevlerini bitirmeleri için görüşme yaptık. Bu görevi verenlerden biri, o dönem hükümetin ortağı olan Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli idi."