BDP'nin bölgedeki ilk seçim mitingini Van'da yaptı. Mitingde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, "Bunu bütün dünya bilsin. Kürtler Cenevre'ye katılmazsa bütün Kürtler ayağa kalkacaktır. Ve bunun altında herkes kalacaktır. Ortadoğu yeni bir düzenlemeye gidecektir. Biz bütün güçleri uyarıyoruz. Bu yanlış politikadan biran önce vazgeçmeliler" dedi.
BDP tarafından Milli Egemenlik Caddesi üzerinde yapılan mitinge, BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Van Milletvekilleri Nazmi Gür, Özdal Üçer, Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM üyesi Ramazan Yıldız, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Meclis Üylesi Saadet Becerikli, BDP İl Eşbaşkanları Musa İtah, Esen Günay parti üyeleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Seçim startının verildiği 'Özgürlük' ve 'Cenevre 2'de Kürtler kendi statülerini kazansınlar' adıyla düzenlenen mitingte, 'Cenevre şaşırma bizi İsviçre'ye taşırma', 'Kürt halkının Cenevre 2 konferansını ulusal birlik ruhuyla selamlıyoruz', 'Kürtlersiz yapılacak Cenevre'yi tanımıyoruz', 'Eş başkanlık sistemi yeni bir hamledir' yazılı pankartlar ile Öcalan ve ölen PKK'lıların fotoğrafları taşındı. Mitingde konuşan Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Kürt halkının dimdik ayakta olduğunu belirtti. Aktaş, "Biz kanımızla canımızla bugünlere geldik" dedi. Mitingte konuşma yapan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ise Cenevre'de uluslararası bir barış konferansının düzenleneceğini ve bu konferansta Suriye'deki sorunun ele alıncağını söyledi. Irmak şöyle konuştu:
"Sözde katil Esad'ın sorgulanması olacak. Ancak burada birşeylere dikkat çekmek gerekiyor. Esad'ı başından beri destekleyenler, Suriye'nin geldiği noktada birebir parmağı olanlar, bugün Cenevre'ye yeni bir biçim yeni bir tarz vermeye çalışıyorlar. Kürtlerin ve Kürtlerle beraber tüm halklara ilişkin, hukuksuzluğu bir devlet tarzı haline getiren baskılamayı bir yöntem haline getiren yönetim, bugün kendi yarattığı diktötörden sözümona hesap soruyor. Esad, neden gitmiyor? Esad'ın çok mu büyük gücü var? Biz tekrar söylüyoruz. Kürtler artık parçalı bir halde değil. Kürtler ittifaklarını son derece güçlü bir biçimde kurdular ve kurmaya devam ediyorlar. Rojava devrimi aynı zamanda Ortadoğu devrimidir. Arap baharı denilen devrimin çok ötesinde bir durumdur. Ortadoğu'nun konfederal bir yapıya gecmesi için bir ön çalışmadır. Rojava adım adım başarıya ulaşıyor. Biz buradan Türkiye Kürdistanı'ndaki Kürtler olarak söylüyoruz. Biz Rojavadaki Kürtlerin haklarının çiğnenmesinide kendi haklarımızı çiğnenmesi olarak görüyoruz." 
'KÜRTLER VE TÜRKLER KOMŞUDUR'
Kürtlerin Cenevre'ye katılmasının Kürtlerin de Türklerin de lehine olacağını savunan Irmak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunu bütün dünya bilsin. Kürtler Cenevre'ye katılmazsa bütün Kürtler ayağa kalkacaktır. Ve bunun altında herkes kalacaktır. Ortadoğu yeni bir düzenlemeye gidecektir. Biz bütün güçleri uyarıyoruz. Bu yanlış politikadan biran önce vazgeçmeliler. Bizce Türkiye bu konuda başrol oynuyor. Radikal dinci grupları destekleyerek, onları kendi sınırlarında tedavi ederek, aslında kime destek vekrdiğini açığa koymuştur. Türkiye Kürt sorunun çözüm sürecinde böyle bir yanlıştan dönmelidir. Kürtlerin Cenevre'ye katılması Kürtlerin de Türklerin de lehinedir. Barış sürecinin daha sağlıklı işlemesi için Kürtlerin kazanımlarının, statü sahibi olmalarının Türkiye'ye çok büyük yararı olacaktır. Kürtler ve Türkler komşudurlar. Komşudaki istikrarsızlık elbetteki burayı da etkileyecek." Miting yerel sanatçıların söylediği şarkılarıların ardından sona erdi.