– ŞANLIURFA’da, konserde eğlenen BDP'liler, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı  Abdullah Öcalan'ın özgür kalması için imza topladı.
Batman Belediyesi tarafından kurulan Hasankeyf Orkestrası Topçu Meydanı'nda konser verdi. Kürt Opera Sanatçısı Mizgin Tahir yönetimindeki 50 kişilik orkestranın Topçu Meydanı'ndaki konserinde Kürtçe, Zazaca ve Sorani lehçelerinde parçaların seslendirildi. Konseri BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici ile BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi. Konserde kalabalığa hitap eden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Türkiye'de 25 milyon Kürt yaşadığını iddia ederek, dillerini özgürce kullanamadıklarını öne sürdü.
ÖCALAN İÇİN İMZA KAMPANYASI
Binici'nin ardından konuşan BDP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen ise PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için imza kampanyasını başlattıklarını açıkladı. Alanda bulunanlardan destek isteyen Erkmen'in konuşmasının ardından konser alanında görevli olduğunu ifade eden bazı kişiler ellerine aldıkları üzerinde Türkçe ve Kürtçe Öcalan'ın özgür kalması talebini içeren başlığın yer aldığı kağıtla imza topladı.

AL,ÖŞ (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)