1 HAZİRAN'da seçimlerin yenileneceği Ağrı'da BDP'nin Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak, "Ölen kardeşlerimizin acısı hepimizin ortak acısıdır. İnşallah bu olaydan ders çıkarılır ve insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını siyasetçiler de görür" dedi.
BDP'li Sırrı Sakık, Soma'da trafonun patlaması sonucu kömür ocağında maden işçilerinin hayatını kaybetmesinin ardından yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Büyük üzüntü içinde olduğunu bildiren Sakık, 1 Haziran'da Ağrı'da yapılacak yerel seçim çalışmalarına Soma'daki kaza nedeniyle ara verdiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Bu ülkede yaşayabilmenin acısını çok ağır ödüyoruz. Ölen kardeşlerimizin acısı hepimizin ortak acısıdır. Ne yazık ki buralarda insan değerinin yok sayıldığını görüyoruz. Halkı daha mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşatmak için siyaset dünyası var. Ne yazık ki buna benzer onlarca meclis araştırma önergesini parlamentoya sunduğumuzda iktidar bunların hepsini sayısal çoğunluğuna dayanarak reddediyordu. Bu acılardan sonra acaba bir ortaklaşma süreci yaşanabilir mi? İnşallah bu olaydan ders çıkarılır ve insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını siyasetçilerde görür. Soma'daki acılı ailelerin tüm kederini paylaşıyoruz."

AU(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)