BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Hükümeti aklını başına toplamasına davet ediyoruz. Bu zulüm payidar olmaz ve hiçbir iktidarı da ayakta tutmaz" dedi.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, seçim çalışmalarını Şırnaklı esnafları ziyaret ederek sürdürdü. Kaplan. Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu anlatırken, "Bugün kalbimiz paramparça. En ufak gösteride güvenlik görevlileri acımasızca TOMA'larla, fişeklerle saldırıyor. Eğer Türkiye kamuoyu geçmişte Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol öldüğünde, Yahya Menekşe panzer altında can verdiğinde bunların hesabını verseydi bugün Berkin Elvan ölmezdi" diye konuştu. Milletvekili Hasip Kaplan, şöyle devam etti:
"Hükümeti aklını başına toplamasına davet ediyoruz. Bu zulüm payidar olmaz ve hiçbir iktidarı ayakta tutmaz. Bu gerginlik, sosyal gerilim ortamında seçim atmosferini zehirleyen bir yaklaşımın kabul edilemeyeceğini ifade etmek istiyoruz. Hükümetin neden hala faillerin ortaya çıkarmasının cevabını bekliyoruz."
TBMM'de 4 bakan ile ilgili gelen fezlekeye değinen Kaplan, bunların okunması gerektiğini anlattı. BDP'li Hasip Kaplan, şöyle devam etti:
"Muhalefetin birlikte hareket etmesinden daha doğal bir şey yok. Hukuk devleti olsaydık zaten soruşturması, araştırması açılır, doğru dürüst yargı işlerdi. Maalesef bu işlemediği için Meclis'in toplanması için karar yeter sayısı dışında toplanma yeter sayısı var. 185 kişiyle toplanır 135 kişi ile de karar verilir. Bu nedenle partimiz de böyle bir çağrı olduğunda yerini alacaktır."
Son dönemlerde HDP'ye yönelik çeşitli illerde yapılan saldırılara tepki gösteren Kaplan, şöyle konuştu:
"Alçaklar' diyorum ben tek kelimeyle. Hani diyorlardı 'Siz buralarda yoktunuz? Karadeniz'de, Ege'de, Trakya'da, Akdeniz'de seçimlere giremezdiniz, burada çalışmıyorsunuz.' Girince de, gladyo, çete, darbeci artıkları, ulusalcı, ırkçı, faşist bir güruh kol kola vermiş saldırıyor. Vali, kaymakam, emniyet müdürünün gözetiminde, belediye başkanı itfaiye araçları getirip o tabelaları indiriyor. O tabelaları indiren birilerinin demokrasi, hukukla asla alakası yok. O tabelaları indirenleri eğer AK Parti hükümeti indirmezse, bu halk AK Parti tabelasını indirecektir. Bunu da demokratik olarak sandıkta yapacaktır. Bu kadar ayrımcı, bu kadar çifte standart, zalimce bir yaklaşımla HDP'ye saldırı yapanlar, şunu iyi bilsinler; Türkiye Cumhuriyeti'nin 800 bin metrekarenin her karış toprağında, tapusunda iştirak hissemiz var. Hepimiz bu tapunun ortağıyız. BDP'si de, HDP'si de, azınlıkları da, Alevisi de her kesimin müşterek hissesine tabidir. Hepimiz bu müşterek hisseyi istediğimiz yerde kullanır, siyaset yaparız. Çanakkale'deki şehitlerimiz, bu dangalaklar, bu faşistleri için ölmedi. Bunu da bilmelerini isteriz. Hadlerini bilsinler."

EK(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)