BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, diğer partilerden farklarının hırsız olmamak olduğunu söyledi. Yerel seçimlerde göreve gelecek belediye başkanlarının görevi bıraktıkları gün mal varlıklarının aynı kalacağını belirten Demirtaş, "Bizim en büyük sırrımız; hırsız değiliz. Halkın parasını çalıp, ayakkabı kutularına koymuyoruz. Bizim farkımız budur" dedi.
Demirtaş, öğle saatlerinde Mardin Bağımsız milletvekili Ahmet Türk, BDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici ile BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir ile birlikte Şanlıurfa'ya geldi. Demirtaş, yanındaki milletvekili ve parti yöneticileriyle birlikte Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtıldığı miting alanında yaklaşık 7 bin kişiye hitap eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkan adaylarına destek istedi. BDP'nin halka hizmeti amaçladığını ve bu doğrultuda çalıştığını ifade eden Genel Başkan Selahattin Demirtaş, şöyle dedi:
"Buradan bütün Urfalıya söz veriyoruz. Belediye başkanlarımız hangi mal varlıklarıyla gelmişse görevi bittiğinde de o mal varlığıyla buradan ayrılacaktır. Malı azalacak ama artmayacaktır. Belediye başkanlığı zengin olma makamı değildir. Urfa'ya bugüne kadar hizmet edenler başımızın tacıdır. Ama Urfa'nın malını- mülkünü parasını çalanlardan da hesap sormak burunlarından da fitil fitil getirmekte bizim boynumuzun borucudur."
AK PARTİ ADAYINA TEPKİ
Demirtaş, konuşmasında valilik görevinden ayrılarak AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç'i de eleştirdi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, miting alanındaki polislere dönerek, şöyle dedi:
"Bu konuşmayı iyi çekin. Valinin adamlarına söylüyorum; İyi çekin valiye izlettin. Son 3 yıldır Urfa'da partimize kan kusturmak, diz çöktürmek için elinden geleni yaptıran siyasi operasyon ve tutuklamalarla milletvekilimize varıncaya kadar, zindanlara atıp, irademizi kırmak istediler. Sizlerin yaptığı coşkulu kutlamalara bile panzer ve gazlarla saldırdılar. Urfa'da analarımızı panzerin önüne katıp saçlarıyla sürüklediklerine de tanıklık ettik. Burada milletvekili, belediye başkanlarımızı coplayıp gaza boğarak, zülüm yaptıklarına tanıklık ettik. Bütün bunları yapanı Urfa'ya aday yaptılar. Hadi bakalım görüşeceğiz. Urfa'yı Urfalıya zindan yapmak; Urfalı'ya diz çöktürmek isteyeni, aday yaptılar. Hadi bakayım; O zaman hodri meydan. 30 Mart akşamında inşallah senin yüzünün rengini de göreceğiz. Talana soyguna son vereceğiz, barışın Urfa'ya gelişini kutlayacağız."
"CANIMI KESSEM URFA BİBERİNİN RENGİ AKAR"
BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir ise. kente hizmet edeceğini öncelikle de imar planı hazırlayacaklarını söyledi. Biber yemediğine dair söylentiler duyduğunu ancak 'Canını kesseler Urfa biberinin rengi kanının akacağını' belirten Osman Baydemir, şöyle devam etti:
"İsot, yemediğim, daha doğrusu yiyemediğin söyleniyormuş. Allah'a kurban olayım, tam 10 yıldır panzer, tomalardan bize atılan biber gazları, o bayatlamış kullanma tarihi geçmiş o bayat biber gazlarına dayanan bu güzelim bu mukaddes canımı kessem Urfa biberinin rengi akar. Ben Urfa biberini mi yiyemeyeceğim? İlk politikamız kentsel politika üzerine olacak. İmar master planını bu kent hak ediyor."
Demirtaş ve beraberindeki milletvekilleri mitingin ardından kentten ayrıldı.