BDP Gaziantep Büyükşehir Belediyle Başkan adayı Abdullah Demirbaş ve parti yöneticileri AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret etti. Demirbaş, seçilmesi durumunda oluşturacakları halk meclisinde yeniden aday olmayan Asım Güzelbey'in de yer alması gerektiğini söyledi.
BDP Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Abdullah Demirbaş, BDP İl Başkanı Bedran Fermanoğlu ve parti yöneticileri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyete dile getiren Başkan Güzelbey, "Abdullah Demirbaş'a gösterdiği nezaketten dolayı çok teşekkür ederim" dedi.
Halen Diyarbakır merkez Sur İlçesi Belediye Başkanlığı yaptığını anlatan Abdullah Demirbaş daha önce Tarihi Kentler Birliği'nde, Asım Güzelbey ile birlikte çalıştıklarını anlattı. Demirbaş, "Hem Tarihi Kentler Birliği, hem belediye başkanlığı sürecinde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında kendisine başarı diliyorum" dedi.
Belediye Başkanı seçilmesi halinde 40'lar Meclisi adı altında her kesimden insanların bulunduğu halk meclisi kurmayı planladıklarını ifade eden Demirbaş, "Sayın Asım Güzelbey'i bırakmaya niyetimiz yok. Belediye Başkanı seçilmem halinde kendisini bu mecliste de görmek istiyoruz" dedi.

EB(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)