BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde son günlerde gündeme gelen ve dün bir uzman çavuşun yaralanmasına yol açan taciz ateşi ve çatışmaların provokasyan olabileceğini öne sürerek, bunun çatışmasızlık sürecini bitireceğini düşünmediğini söyledi. Buldan, "Çatışmasızlık sürecini bitirecek olan ve sonlandıracak olan sayın Öcalan'dır. Öcalan'ın bilgisi dışında, vermiş olduğu o kararın dışında ben Kandil'in ya da KCK yetkililerinin bir karar alacağını düşünmüyorum" dedi. 
Pervin Buldan, Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu köyünün Irak sınırında yer alan bölgesinde yapılan güvenlik yolu nedeniyle son günlerde PKK'lılar ile askerler arasında çıkan ve dün bir uzman çavuşun yaralanması ile sonuçlanan taciz ateşleri ve çatışmaları 'ya değerlendirdi. Bu yaşananların çatışmasızlık sürecini bitireceğine inanmadığını vurgulayan Buldan, çatışmasızlık sürecini bitirecek olan ve sonlandıracak olan kişinin Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. Buldan şöyle konuştu:
"O yüzden sayın Öcalan'ın bilgisi dışında, vermiş olduğu o kararın dışında ben Kandil'in yarda KCK yetkililerinin bir karar alacağını düşünmüyorum. Bu kararı sadece sayın Öcalan alır. Yani çatışmasızlığın bitmesine dair de, barış sürecinin bitmesine dair de verilecek olan karar sadece sayın Öcalan tarafından verilir. O yüzden ben bu sıkıntının çatışmasızlığı bitireceğine dair değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bir sıkıntı yaşanmış benimde aldığım bilgiye göre. Bir taciz ateşİ var, orada bir güvenlik yolu yapılıyor. Kimin açtığı, nasıl açtığı, nasıl yapıldığına dair çok sağlıklı bilgi yok elimizde. Provokasyon da olabilir. Dolayısıyla tam bilmeden, öğrenmeden bir değerlendirme yapmanın da doğru olmayacağını düşünüyorum. Ama ateşkesin bitirileceğine dair bir şey olarak algılanmamalı." 

FA(GG/COŞ)