BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in faillerinin bulunmasını istedi. Cinayetin aydınlanması talebiyle 89 kadın kurum tarafından toplanan imzaları da büyükelçiliğe teslim ettiklerini belirten Buldan, "Cinayetin üzerinden bir yıl geçti. Herhangi bir yol kat edilmedi. Sorumlular bulunamadı. Sadece tetiği çeken bir şahsın, yargılanmasının bu olayı ört bas etmeye yönelik bir yargılama olduğunu düşünüyoruz" dedi.
"BU KONUDA SESİZ OLMAK CİNAYETE ORTAK OLMAK DEMEKTİR"
Buldan, Fransa Büyükelçiliği'nden taleplerine ilişkin, "Bu konuda sesiz olmak cinayete ortak olmak demektir. Herhangi bir yolun kat edilmemiş olması, Fransa ve Türkiye hükümetini, zan altında bırakıyor. Bu cinayetin bir an önce açığa çıkması gerekiyor. Soruşturmanın acilen tamamlanması gerekiyor" diye konuştu.
"ÖMER GÜNEY'E İLİŞKİN BİR SES KAYDI ÇIKTI"
Sosyal medyada paylaşılan Ömer Güney'e ilişkin bir ses kaydının ortaya çıkmasıyla ilgili de konuşan Buldan, "Ömer Güney'e ilişkin bir ses kaydı ortaya çıktı. Bu konuda bir açıklama yapmak için henüz erken diye düşünüyoruz. Bu ses kaydının gerçek olup olmadığı, sesin kime ait olduğun tam olarak bilmiyoruz. Fransa ve Türkiye hükümetinin bu ses kaydını acilen dinlemesi gerektiğini, gerçeğin açığa çıkmasını umuyoruz. Cinayet ile ilgili soruşturmaya da katkı sunacağını umuyoruz. Barış sürecine yönelik bir cinayet olarak düşünüyoruz. Gerçeklerin bir an önce ortaya çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

MB(SS)