BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, pazar günü yapılan mitingde Şanlıurfa'da AK Parti iktidarında 18  milyar TL yatırım yapıldığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İstanbul'da sadece Marmaray Projesi'nin 30 milyar olduğunu ifade eden Baydemir, "12 yılda bu kente biçilen yoksulluk kefenini 30 Mart'ta yırtacağız. Artık kimse bizi elmalı şeker ile kandıramayacak, buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.
BDP adayı Osman Baydemir, farklı aşiretlere mensup olan ve BDP saflarına katılan 1000 kişi için düzenlenen törene katıldı. Toplantıda BDP'ye katılanları temsilen 'Şeddadi Aşireti'nin ileri gelenlerinden Ali Çadırcı'ya rozet takan Osman Baydemir, pazar günü kente gelen Başbakan Erdoğan'ın mitingde yaptığı konuşmaları eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın mitingde Şanlıurfa'da AK Parti iktidarında 18 katrilyon yatırım yapıldığını söylediğini hatırlatan Baydemir şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan Urfa’ya geldi ve 12 yılda 18 katrilyon (Milyar TL) yatırım yaptıklarını söyledi. Bu para nereye harcandı ve bu kimin yaşamına sirayet etti? Neden bu kadar işsizlik var halen? 12 yılda 18 katrilyon para ne kadar çok para değil mi? Şimdi bu tartışmaları bir kenara bırakalım. İstanbul’un trafiğini rahatlatmak için yapılan Marmaray Projesi için 10 milyar Euro yani 30 katrilyon harcandı. Urfa’ya 12 yılda gönderilen bütün kaynağın toplamı 18 katrilyondur. Sadece İstanbul’da yapılan bir projenin bedeli ise 30 katrilyon. Allah var, Peygamber var, insan biraz utanır. Bize biçilmek istenen yoksulluk, yoksulluk kefenini hep birlikte 30 Mart günü dişimizle, elimizle, tırnağımızla yırtacağız. Açık söylüyorum; bizleri elmalı şeker ile kandırmalarına artık müsaade etmeyeceğiz."

ÖP(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)