Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, hangi nedenle olursa olsun kadına yönelik şiddetin alçaklık olduğunu söyledi. Kadının siyasi, dini inancından dolayı şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Baydemir, seçim sürecinde kadınlara yönelik saldırıların ise provokasyon olacağını kaydetti.
Şanlıurfa Sanayici ve İş Adamları Derneği, seçimler öncesi siyasi partilerin belediye başkan adaylarının davet edildiği toplantı düzenledi. Toplantıya; BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP, CHP, SP ve HÜDAPAR Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile sanayici ve işadamları katıldı. Etkinlikte konuşan dernek başkanı Fethi Baytekin, davetlerine katılmayan AK Parti ile MHP'li adaylara sitem etti.
Başkan adaylarının kente ve projelerine ilişkin konuşmalar yaptığı toplantıda söz alan BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, geride kalan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı ve kadınlara yönelik şiddeti kabul etmediklerini söyledi. Son olarak Van'da, HÜDAPAR üyesi kadınların şiddete maruz kaldığını söyleyen Baydemir, "Nedeni ne olursa olsun kadına yönelik şiddet faşizmdir, alçaklıktır. Bir kadının başı açık, kapalı, türbanlı, çarşaflı kısacası görüntüsünden dolayı şiddete maruz kalması alçaklıktır. Yine inancı, siyasi görüşü kısacası ne nedenle olursa olsun kadına yönelik şiddet alçaklıktır. Hiçbir siyasi partinin mensubunun bir başka siyasi partinin seçmenine taş atma hakkı ve haddi yoktur. Biz bu oyunu önceden yaşadık. Önce bana taş atar, ardından diğer partilerin mensuplarına taş atarlar. Ta ki biz taşlaşıncaya kadar. Ondan sonra provokatörler çekilirler, biz taşlaşmayı sürdürürüz. Bu ülke bunu yaşadı. Bir daha bu ülkenin bu coğrafyanın bunun yaşamasına herkesin karşı çıkması lazım" dedi.
Çözüm süreciyle birlikte çatışmaların sona erdiğini ve cenazelerin gelmediğini ifade eden Baydemir, yaşanan barış atmosferini oluşturduğunu ifade ettiği PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a teşekkür ettiği konuşmasında, pazar günü yapılan mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerini ise seçimi kaybedecek olmanın telaşı olarak yorumladı.

AL,ÖŞ(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)