DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nin BDP'li Belediye Başkanı Sayid Narin, ilk meclis toplantısını, açık havada halkla birlikte yaptı.
30 Mart seçimlerinde Sur Belediye Başkanlığı'na seçilen Seyid Narin, ilk belediye meclis toplantısını halkın da katılımıyla tarihi Diyarbakır surlarının yanındaki bir parkta gerçekleştirdi. Başkan Narin, belediye hizmetlerinde hazırladıkları proje ve planları halka danışarak görüş ve önerililerini alarak yapacaklarını söyledi. Kentin 5 yıllık stratejik planını hazırladıklarını belirten Narin, hazırlanan planları halkın her kanadına sorarak görüş alarak yol çizeceklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Sur Belediyesi'nin 5 yıllık çalışma programını siz değerli halkımızla birlikte yürüteceğiz. Dolayısıyla 5 yıllık hazırlanacak olan stratejik plan aynı zaman da halkımızın doğrudan belediye yönetimine katkısı olacaktır. Hazırlanacak 5 yıllık stratejik planı belediye meclisimiz onaylayacaktır. Ama bunun karar organı söz, yetki sahibi paydaşlarımızı olacaktır. Bu alanda özellikle Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri, odalar ve dernekler, turizm sektörlerinden ve Dicle Üniversitesi'nden paydaşlarımızdan istifade etmeye çalışacağız. Bu bilgilerine başvuracağımız kurumlar yine aynı zamanda kentin çok güçlü sivil toplum örgütleri vardır. Dolayısıyla köyler, mahalle meclisleri, kent meclisleri gibi değerli kurumlarında düşüncelerini belediyelerimize aktarmalarını bekliyoruz. Bugün hazırlanmasına başlayacağımız stratejik plan çalışması 5 aylık bir süreç içerisinde yürüyecektir. Sur Belediyesi meclisi olarak bizde çalışacağız kentimizin 5 yıllık plan üzerinde karar alarak alınan kararla birlikte 5 yıl birlikte yöneteceğiz."

CA,SS(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)