BDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Abdullah Öcalan'ın Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesinin PKK'ya verilen bir mesaj olduğunu aktardığını belirterek, "Öcalan, katliamın, devlet içerisine yerleşmiş ve uluslararası özel harp dairesi ile NATO bağlantılı gladyo yapısı tarafından gerçekleştiğini ve bu cinayetle de kendilerine mesaj verildiğini iletti" dedi.
Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne gelen BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Pervin Buldan ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Sürreya Önder ile birlikte, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettikleri Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Öcalan ile yaptıkları görüşmeleri tutanak haline getirdiklerini ve hem BDP'ye, hem de özgürlük mücadelesi verdikleri tüm alanlara ilettiklerini ifade eden Baluken, Öcalan'ın sağlık durumunun ve moralinin oldukça iyi olduğunu söyledi.
Öcalan ile yaptıkları görüşmenin tutunaklarını partiye ve ilgili yerlere tartışmak üzere ilettiklerini belirten Baluken, "Bizim heyetimizin gidişinden bir gün öncesinde devlet heyeti ile kapsamlı bir toplantı yaptığını anlattı. Bu toplantıda çok önemli şeylerin konuşulduğunu, heyetimizle yaptığı toplantının da bu toplantı ile birlikte düşünüldüğünde, tarihi bir toplantı olduğuna dikkat çekti. Bir sonraki heyetin yapacağı toplantının da yine aynı şekilde tarihi sonuçları içinde barındıran bir toplantı olacağını aktardı" diye konuştu.
"PARİS CİNAYETİNİ ULUSLARARASI GLADYO YAPTI"
Baluken, Abdullah Öcalan'ın Paris katliamıyla ilgili şu görüşlerini aktardı:
"Bu süreci başlattığımız, bir hafta, on gün sonra Paris katliamı gerçekleşti. Orada hem devlet içerisine yerleşmiş gladyo yapısı ve hem de uluslararası özel harp dairesi, NATO ile bağlantılı olan gladyo yapısının, bu süreç ile ilgili bize vermiş olduğu bir mesajdır. Yani siz orada halkların kardeşliğini esas alan tarihi bir çözüm başlatabilirsiniz ama, biz hem dışarıdan, hem içeriden bir gladyo yapısı olarak, PKK'yi böyle hallederiz mesajını oradan bize iletmek istediler."
"BİR YIL CİNAYET ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI"
Abdullah Öcalan'ın bir yıl boyunca Paris katliamı üzerine yoğunlaştığını ve cinayetle yapılmak istenen kamployu boşa çıkardığını ileten Baluken, Öcalan'ın, "Ne Paris katliamı AKP tarafından doğru görüldü, ne de ondan sonraki darbe girişimleri, hem AKP tarafından, hem de Türkiye devleti tarafından doğru görülmedi, doğru okunmadı, buna göre doğru politik tutum ortaya konulmadı. Onların bütün bu olumsuzluklarına rağmen, biz kendi halkımıza, Türkiye halklarına karşı olan sorumluluğumuzun gereği olarak bir yıl boyunca bu darbelerin amacına ulaşmaması için tekrar tarihi bir Türk-Kürt savaşının başlamaması için elimizden gelen bütün çabayı gösterdik' diyor. Sayın Öcalan, bir yıllık süreç içerisinde Paris katliamının bütün ayrıntılarını detaylı bir şekilde çözdüğünü, katliamı yapan güçleri iyi bildiğini, iyi tanıdığını, bu gladyo yapısına karşı da onları tarih önünde yargılamanın Kürt halkına karşı, kendisi için de önemli bir tarihi sorumluluk olduğunu ve bunun da muhakkak başarılacağını ifade ediyor. Bu güçlere karşı vereceğimiz en anlamlı cevabın da başlatılan sürecin kalıcı bir barışa ve büyük bir demokratik çözüme götürerek, bu çözümü başta Sakine arkadaşımız olmak üzere tüm özgürlük şehitlerimize adanacak" dediğini söyledi.
"CEMAAT-AKP KAVGASI ÖCALAN'I DOĞRULADI"
Son yaşanan olaylarla ilgili Öcalan'ın son derece önemli tespitlerde bulunduğunu aktaran Baluken, "Gerek devlet heyeti ve gerekse AKP hükümeti, Öcalan'la masaya oturmanın ağırlığını bugüne kadar fark edemediler. Bakın Öcalan bu konu ile ilgili olarak, 'Onlar tarihi olarak Kürtleri kandıran devlet oyunları ile müzakere masasına gelerek, 'biz burada süreci zamana yayarak Kürt hareketini tekrar tasfiye edebilir miyiz? Tekrar geriye götürebilir miyiz arayışı içerisine girdiler. Bütün bu niyetlerini bilmeme rağmen, ben halkıma karşı ve tarihe karşı olan sorumluluğum gereği, büyük bir özveri ile bu süreci, bugüne kadar getirdim. Ancak özellikle bu dönemde gerek Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin getirdiği sonuçlar, gerekse Türkiye Devleti içerisinde, cemaat ve AKP arasında vücut bulan iktidar kavgasının, benim yaptığım çözümlemelerin nasıl önemli uyarılar olduğunu doğrulamıştır' dedi. Bu yönüyle AKP hükümeti de, Türkiye Devleti heyeti de Öcalan'la masaya oturmanın bir siyasi oyun oynamak olmadığını anlamış tespitinde bulundu. Sayın Öcalan, en başından beri bu sürecin yeni bir toplum inşası olduğunu ifade ettiğini söylüyor" diye konuştu.