Şahismail GEZİCİ-Gülbin YILDIZ/ ELAZIĞ, () - BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "30 Mart'ta vereceğiniz her bir oyla dağlarda aç susuz şekilde gezen evlatlarımızın, çocuklarımızın demokratik siyaset yapmak üzere aramıza gelmesini sağlayacağız" dedi.
BDP'nin Elazığ'da düzenlediği 'Halkla Buluşma Mitingi'ne Grup Başkanvekili İdris Baluken, Muş Milletvekili Demir Çelik katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin bulunduğu miting alanında parti flaması yüzünden bir grup arasında kavga yaşandı. BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirip, "Erdoğan yolsuzlukta da, yoksullukta da, yasaklarla mücadelede de yalan söylemiştir, sınıfta kalmıştır. Ona artık güvenmeyin. Başbakan çizgiden çıkmıştır. Başbakan ahlaki değerlerini yitirmiş, psikolojik tedaviye muhtaç bir konumdadır" dedi.
BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, "AKP çözüm sürecine gelmişse, AKP müzakere masasına oturmuşsa inanın ki barışa karar verdiği için değil, çözüme karar verdiği için değil siz mücadele ettiğiniz içindir. Sizi savaşla yok edemeyeceğini anladığı içindir. Şimdi hepimize düşen görev AKP’yi müzakere masasında savaşı istese bile, savaşı dayatmak istese bile geri dönülemez bir noktada tutmaktır. Onun için de vereceğiniz her bir oy müzakere masasında ya bizim elimizi güçlendirecek ya AKP’nin elini güçlendirecek. 30 Mart’ta vereceğiniz her bir oyla dağlarda aç susuz bir şekilde gezen evlatlarımızın, çocuklarımızın demokratik siyaset yapmak üzere aramıza gelmesini sağlayacağız. Belediye başkanı olarak, milletvekilleri olarak halkımıza hizmet etmesini sağlayacağız" dedi.
Baluken, Erdoğan'ın bölgede geldiği illerde çevre illerden mitinglerin insanların getirildiğini öne sürüp şöyle konuştu: "Şimdi bu korku iyidir. Böyle korkması iyidir. Elazığ’ın rengini görmesi iyidir, ama bu bize yetmez. Başbakan’ı Tayyip Erdoğan’ı öyle bir korkutacaksınız ki, özgürlüğün rengini öyle bir dalgalandıracaksınız ki bir dahaki sefer Elazığ’a geldiğinde Trabzon’dan, Rize’den, Samsun’dan, Yozgat’tan da AKP’lileri getirmek zorunda kalsın. İnanın ki buradan çıkacak sonuçlara göre Erdoğan’ın Başbakan’ın psikolojisi zaten bozulmuş Başbakan’ın psikolojisi alt üst olacak. Kendisine psikoloji servislerinde yer ayarlayacağız. 31 Mart sabahı Elazığ Erdoğan’ın psikolojisini bozacak."
İdris Baluken, bölgede görev yapan güvenlik görevlilerinin de kullanacağı oyun önemli olduğunu belirterek, "AKP bu seçimde müzakere masasında eli güçlenmiş olarak çıkarsa buraya tekrar savaşla geri dönecek. Buraya tekrar savaşla geri döndüğünde ise cephede onların çocukları savaşmayacak. Bilal Erdoğan'lar savaşmayacak. Anadolu’dan kopup buraya gelmiş olan bu Anadolu’nun yoksul çocukları cepheye gidip savaşacak. Onların çocukları onların evinde her gün acaba yarına nasıl uyanırım diye kaygıyla yatmaya başlayacak. O nedenle sadece buradaki halkımızdan değil bu polis ve askerden de bunun hesabını iyi yapmalarını istiyoruz. Eğer tekrar savaş başlamasın istiyorlarsa, eğer tekrar cepheye gitmek istemiyorlarsa, eğer Bilal Erdoğan'lar trilyonları götürürken onlar da can kaygısıyla eve dönmek istemiyorlarsa onların da oy vereceği adres Barış ve Demokrasi Partisi’dir. Öyle biz alana girerken düşmanca bakışlarını falan bir kenara bıraksınlar. Biz barışı getiriyorsak o barış en çok onlar için de önemlidir. Ama hala bunu kavrayamamışlar. Oradan geçtiğimizde düşmanca bakıyorlar. Bakın bu Elazığ’da görev yapan polisleri, güvenlik güçlerini bir gün meclise davet ediyorum. Gelip bir mecliste baksınlar. Kim ne yapıyor, milletvekilleri ne yapıyor bir baksınlar. Onların oy verdiği partilerin milletvekilleri inanın ki o mecliste ihalelerle, komisyonlarla, paralarla uğraşıyorlar. Onların canını kurtaracak, onlara refah ve barış getirecek mücadeleyi Barış ve Demokrasi Partisi’nin milletvekilleri veriyor. O nedenle artık onlar da bu düşmanlıklarından vazgeçsinler" diye konuştu.

ŞG,GY (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)