BDP Muş Milletvekili ve partisinin Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, Diyadin İlçesi'nde seçim bürosu açılışında, "Hepimizin cebinde bir acımız var. Hepimiz yaralıyız" dedi.
Bugün öğle saatlerinde uzun bir konvoy eşliğinde Ağrı’dan Diyadin İlçesi'ne geçen Sırrı Sakık, kalabalık bir grupla seçim bürosuna kadar yürüdü. Açılış öncesi bir konuşma yapan ve yıllar önce yaşadığı bir olayı anlatan Sakık, "Biri yanıma gelip 'Ben Ağrı-Diyadinliyim ve ismim Remzi, öğretmenim' dedi. Küçük kardeşimle arkadaş oldular ve sonra duydum ki Remzi dağa gitmiş ve orada ölmüş. Remzi bu halk için öğretmenliğini, hayatını, ailesini bırakıp gitti" diyerek ağladı.
Konuşmasını gözyaşları ile sürdüren ve partisine destek isteyen Sakık şöyle devam etti:
"Biraz önce burada bir anne fotoğraflar gösterdi bana. Orada gerilla olan oğlu, evladı vardı. O fotoğrafı sonra aldı okşadı öptü ve cebine koydu. Hepimizin cebinde bir acımız var. Hepimiz yaralıyız. Sayın Öcalan’ın 21 Mart’taki manifestosunun arkasındayız. Bakın Sayın Öcalan’ın açıklamalarından sonra artık bu dağlarda savaş yok, gözyaşı yok, kan yok. Öcalan görevini yaptı silahları susturdu. Şimdi görev sırası bizde seçimde kendimizi yönetmek için oylarımızı vermeliyiz. Barış ve Demokrasi Partisi dışındakiler boğazlarına kadar yolsuzluğa batmışlar. Eğer biz Ağrı'dan full oy çıkarırsak 2014 yılı barış yılı olacak, 2015 yılı hem sayın Öcalan'ın hem de gerillanın bu topraklara dönüş yılı olacak. Ağrı'dan öyle bir ateş yakalım ki bu ateş Kürtleri ısıtsın düşmanları da bu ateşten ürksün." Yİ(KS/AAA)( FOTOĞRAFLI)