BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu  kentteki basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bir otelin kahvaltı salonunda verilen kahvaltıya BDP MYK üyesi Mihdi Perinçek, BDP’nin Hakkari Beldediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu ile vekili olması beklenen Nurullah Çiftçi ile BDP ile seçim komisyonu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan BDP MYK üyesi Mihdi Perinçek, BDP'nin Hakkari’de kendisi ile yarışa girdiğini ildeki 8 belediyenin tamamını alacaklarını söyledi. Perinçek, bir önceki yerel seçimde BDP’nin Hakkari’de yüzde 80.2 oranında oy alarak rekor kırdığını anlatırken şöyle konuştu:
"Bu seçimlerde oylarımızı artırmayı önümüze koyuyoruz. Hırsızlık siyasetini yapanların bizimle yarışma şansı yok. Bunu böyle değerlendiriyoruz. Hepimiz takip ediyoruz. Bir gün boyunca ülkenin başbakanın oğlunun evinde arabalar ile para taşınıyor. Türk lirası da değil döviz taşıyorlar. Bu halkın parasıdır. Halkın parası birilerinin evinde depolanıyor. Çalışmakla bu serveti bir araya getirmek mümkün değildir. Demek ki yoksul halkın boğazından kesilerek toplanan paralardır. Buna 'Hırsızlık siyaseti' diyoruz.
Tüm Kürdistan’da olduğu gibi Hakkari’de de BDP’nin şeffaf temiz hesap verebilir siyaseti ile yarışma şansı yoktur." 
Perinçek, görev süresi seçimde bitecek Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğluna da yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)