Behçet DALMAZ/HAKKARİ,()- BDP Hakkari İl Eşbaşkanı Mustafa Miraz Çallı, Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz kapsülünden yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı diledi; seçim çalışmaları kapsamında yapmayı planladıkları bazı etkinlikleri de iptal ettiklerini açıkladı.
Bulvar Caddesi'ndeki BDP Seçim bürosu önünde yapılan basın açıklamasına BDP Hakkari il Eşbaşkanları Mustafa Miraz Çallı, Mehtap Daştan Demirel, BDP Hakkari Belediye Eşbaşkan adayları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas ve BDP'liler katıldı. Berkin Elvan’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Çallı, çocukların hedef gözetilerek öldürüldüğünü ileri sürdü.
BDP olarak seçim çalışmaları kapsamında yapmayı planladıkları bazı etkinliklerin iptal ettiklerini de anlatan Çallı, "Berkin Elvan’ın acısı hepimizin acısıdır. Berkin, hepimizin evladıdır, kardeşidir. Biz bu nedenle Hakkari’deki tüm şenliklerimizi iptal ettiğimizi buradan basın ve halkımıza duyuruyoruz. 16 Mart tarihinde Yüksekova’da Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle genel olarak tüm katliamları kınayan bir yürüyüş yapacağız. Halkımızı bu yürüyüşe davet ediyoruz. Sakine Cansızlar, Bemal Tokçular bu devlet tarafından katledildi.  Sorumluları halen tespit edilemedi, halen görevinin başında olan bir vali var. Biz hükümeti acilen sorumluları ortaya çıkartmaya davet ediyoruz” dedi. 

BD-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)