Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()- BDP Hakkari Belediye Başkan Adayı Dilek Hatipoğlu, mahalle ve köyleri dolaşarak buralarda oturanlardan oy isteyen Hatipoğlu, kadınların yaşamın her kesiminde yerini alması gerektiğini söyledi.
BDP'nin Hakkari Belediye Başkan Adayı Dilek Hatipoğlu, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçim çalışmaları çerçevesinde Hakkari Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Hatipoğlu, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hasta kadınlara karanfil verdi. Hastane çıkışı Hakkari'ye 30 kilometre uzaklıktaki Çimenli Köyü'ne giden Hatipoğlu ve beraberindeki BDP'liler, büyük ilgiyle karşılandı. Belediye Başkan Adayı Hatipoğlu, 30 Mart seçimlerinin Kürtler için referandum niteliğinde olduğunu belirterek, özellikle kadınlara büyük görevler düştüğünü söyledi.
"KADINLAR YAŞAMIN HER ALANINDA OLMALI"
Kadınların yaşamın her alanında yer alması gerektiğini belirten Hatipoğlu, Hakkari'de ilk kez bir kadının belediye başkanlığına aday olduğunu ifade etti. Hatipoğlu, şöyle dedi:
"Bu Kürt özgürlük hareketinin bizi getirdiği noktadır. Bizler istiyoruz ki; kadın yaşamın her alanında yerini alabilmeli. Kadın özgürleşmeden, toplum özgürleşmez. Bunda en büyük görev kadına düşüyor. Özgürlüğü yaratacak olan kadındır. Bizler özellikle kendi gücümüzün farkına varırsak, bu anlamda toplumda bilinç düzeyini geliştirebilirsek demokratik toplumcu bir yapıyı elde edebiliriz. Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü büyük bir coşkuyla kutlayalım. Bugün Rojava'daki devrim kadın devrimidir. Burada da kendi kimliğimizi ortaya koymalıyız. Demokratik özerkliğin inşasında kadınların rolü büyüktür."

BD(OB/İD) (FOTOĞRAFLI)