BDP yayınladığı yeni yıl masajında, Kürt sorununun diyalog ve müzakere yöntemiyle çözümü için başlatılan yeni sürecin 2013 yılının en önemli gelişmesi olduğunu belirtti.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yardımcısı Gültan Kışanak imzası ile yayınlanan yeni yıl mesajında, başta Türkiye ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünya açısından önemli gelişmelere sahne olan 2013 yılını geride bırakırken adil, barışçıl, huzur dolu bir dünya adına umut ve beklentilerin daha da arttığı yeni bir yıla girmenin heyecanının yaşandığı belirtildi. Mesajda, 2013 yılının gerek ülkemiz, gerekse de Ortadoğu açısından gelecek yılları şekillendirecek boyutta tarihsel gelişmelerin bir arada yaşandığı, halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesinin daha fazla ön plana çıktığı bir yıl olduğu belirtilerek şöyle denildi:
"Hiç kuşku yok ki, Kürt sorununun diyalog ve müzakere yöntemiyle çözümü için bundan bir yıl önce başlatılan yeni süreç, 2013 yılının en önemli gelişmesidir. Türkiye ilk kez demokratik çözüm ve barış süreci açısından çok önemli bir aşamayı yakalamıştır. Her şeyden önce acı kayıpların son bulması, bu süreçte ortaya çıkan en önemli kazanımdır. Bundan dolayıdır ki, çözümün ve barışın vazgeçilmez, ertelenemez bir ihtiyaç olduğu artık herkes tarafından açık ve net olarak görülmüştür." 
FA(GG/COŞ)