BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz, "Devlet adalet isteyenden, özgürlük isteyenden babalığını esirgememiş, gazıyla, copuyla, gözaltlısıyla ve tutuklaması ile vatandaşlarını kucaklamıştır" dedi.
BDP Antalya İl Başkanı Nergiz, partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin Suriye sınırına yapılan güvenlik duvarına tepki gösteren Nergiz, aylarca gündemi işgal eden demokratikleşme paketinden Kütler arasına örülmek istenen ikinci Çin Seddi'nden başka bir şeyin çıkmadığını söyledi.
Devletin Anayasa'da kabul ettiği toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının hükümet ile polis tarafından gasp edildiğini savunan Nergiz, "Devlet adalet isteyenden, özgürlük isteyenden babalığını esirgememiş, gazıyla, copuyla, gözaltlısıyla ve tutuklaması ile vatandaşlarını kucaklamıştır" dedi.
Haziran ayından itibaren üniversite öğrencileri ve gençlere demokratik haklarını kullandıkları eşitlik, adalet ve özgürlük istedikleri için devlet tarafından sistemli baskı uygulandığını ifade eden İhsan Nergiz, "Ağzından özgürlük, adalet ve demokrasi kavramlarını düşürmeyen hükümet bu kavramların anlamanı bilmiyor olacak ki en temel hak ve özgürlüklere bile tahammül edememektedir" diye konuştu.
Haziran ayından itibaren Akdeniz Üniversitesi'nde 100'den fazla öğrencinin ya ifade için çağrıldığını ya gözaltına alındığını ya da tutuklandığını anlatan Nergiz, haklarında dava açılan öğrencilerin hukuki işlemler ve davalarla sindirilmeye çalışıldığını dile getirdi.
Akdeniz Üniversitesi'nde dün yaşanan olaylara da değinen Nergiz, şunları söyledi:
"12 Eylül darbecilerinin üniversiteleri bilimden uzaklaştırmak amacıyla kurduğu ve günümüzde AKP'nin kendi üniversitelerini kurmak için bir silah olarak kullandığı YÖK'ün kuruluşunu protesto eden öğrenciler, özel güvenlik ve polisin şiddetiyle karşı karşıya kalmıştır. Öğrenciler hakkında açılan davaların durdurulmasını, gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Hükümeti gençlerle uğraşmak, öğrenci evlerinde ahlak bekçiliği yapmak yerine ülkenin temel sorunları ile ilgilenmeye davet ediyoruz."