Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - BDP Gaziantep Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, projelerini anlattı. BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, şeffaf yönetim anlayışının kendileri için esas olacağını söyledi.
BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, seçilmeleri halinde kadınların sosyal haklarını koruma altına almak için çalışmalar yapacağını belirtti. Parti olarak kadılara büyük önem verdiklerini anlatan Demirbaş, "Partimizin ayrımcılığı benimseyen bir parti değildir. Her belediye eş başkan adaylarımızın birisi kadın, birisi erkektir. Bu da kadınlara ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir" dedi.
Şeffaf yönetim anlayışını kendilerine ilke edindiklerini söyleyen Demirbaş, kentsel dönüşümün insanları mağdur etmesini önleyeceklerini ifade ederek, "Belediye yönetimlerinde açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik bizim için esastır. Biz 6 ayda bir, mahalle meclislerine kadın ve gençlik meclislerine hesap vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Eğer halka hesap veremiyorsak bu konuda seçimi beklemeye gerek yok" diye konuştu.

EB (HK/CK) (FOTOĞRAFLI)