Mahir ALAN/ADIYAMAN, () - ADIYAMAN'ın İl Genel Meclisi'nin BBP'li üyesi Mustafa Orhan, partisinin 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına destek vermesine tepki göstererek partisinden istifa etti.
Büyük Birlik Partisi'nin (BBP), CHP ve MHP'nin 'çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermesine tepki gösteren Samsat İlçesi'nden İl Genel Meclisi üyesi seçilen BBP'li Mustafa Orhan, partisinden istifa etti. "Partimin dışarıdan ithal aday getirdiğinden dolayı mensubu bulunduğum partimin bu tutumundan dolayı istifa ediyorum ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek olacağım" diyen Orhan, şunları söyledi:
"Halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçeceği bu dönemde dışarıdan getirilen ve halkın tanımadığı birileri sadece Başbakan karşıtlığı duygusuyla aday yapılmıştır. Partimde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın dostu Başbakanımızın karşısındaki ithal adaya destek olma kararı almıştır. Ayrıca, ideolojik ve felsefi hiçbir birlikteliği olmayan hatta derin değer farkı olan partilerde koalisyonlar yapılmıştır. Dünya mazlumlarının umudu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olacağımı buradan bildiririm. Bu sebepleler parti üyeliğinden ve tüm görevlerimden istifa ediyorum."

FOTOĞRAFLI