BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Barış Projesi'nin tam bir ihanet planına dönüştüğünü söyledi. Efe, teröristlerin yol kestiğini, karakollara saldırdığını belirterek, Diyarbakır-Bingöl karayolunun 12 gündür, Muş-Tatvan yolunun ise 1 haftadır kapalı olduğunu söyledi.
Yazılı açıklama yapan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, son 1,5 yılda yaşanan gelişmelerin Başbakan'ın ve hükümet yetkililerinin milletin gözünün içine baka baka yalan söylediklerini ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Büyük Birlik Partisi olarak başbakana sesleniyoruz. Böyle barış mı olur? Hani analar ağlamayacaktı. Analar yine ağlamaya devam ediyor. Terör örgütünün silah bırakıp ülke dışına çıkacağını siz söylememiş miydiniz? Size sormazlar mı, bu silahlar, bu eylemler, bu teröristler neyin nesi? Başbakan ve hükümet yetkilileri barıştan bahsettikçe, PKK ve HDP sözcüleri hükümete 'verdiğiniz sözleri yerine getirin' diye posta koyuyor. Şimdi PKK ve HDP sözcüleri verilen bu sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Oslo sürecinde ülkenin bölündüğü, parçalandığına dair iddialara başbakan ve hükümet yetkilileri sert çıkmış, tek vatan, tek milletten taviz verilmeyeceğini söylemişti. Geçen süre içerisinde bu sözlerin tamamının gerçek dışı olduğu anlaşıldı. Çünkü süreç iktidarın verdiği ve her biri ülkenin bölünmesine zemin hazırlayacak tavizler üzerinden yürütülüyor. Taviz yoksa Oslo tutanakları niçin açıklanmıyor?"
Türkiye'nin devlet geleneğinde hiç şahit olmadığı ve yaşamadığı olaylara sahne olduğunu öne süren Efe, "Başbakan ve hükümetin ne kadar çaresizlik içinde olduğunu görüyoruz. PKK ve HDP tehdit ettikçe Başbakan yalvarma modunda alttan almayı tercih ediyor" dedi.

ONB(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)