BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Hüseyin Döngel, "Bugün bir cemaatin, devletin gücü karşısında sinek vızıltısı kadar değeri olmaz. Devlet içinde devletçik olmaz. Devletin içinde de paralel devlet olduğuna inanmıyoruz" dedi.
BBP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hulusi Kızılkaya'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Partinin il başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya, MYK üyesi Hüseyin Döngel, İl Başkanı Bekir Bağcı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hulusi Kızılkaya, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile belediye başkan adayları katıldı. Toplantıda konuşan MYK üyesi Hüseyin Döngel, Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile karşı karşıya olunduğunu belirtti. Döngel, AK Parti hükümetinin ve Başbakan'ın, iddiaları hukuk karşısında aklamak yerine rüşvetle soygunun üstünü örtmeye çalıştığını söyledi. Hükümetin yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmek için psikolojik harekat yürüttüğünü anlatan Döngel, AK Parti'nin medyaya yaptığı baskının da çok etkili olduğunu dile getirdi.
'BU İŞLERİN HEPSİ ABDESTSİZ YAPILMIŞ'
'Paralel devlet'e de 'bürokratik devlet'e de karşı olduklarını vurgulayan Döngel, şunları söyledi:
"Biz yargıyı, savcıyı hükümetin güdümüne sokacak, hükümetin denetimine sevk edecek hiçbir yapılanmayı kabul edemeyiz. Başbakan büyük hırçınlıkla saldırmaktadır. Bunun temel nedeni AKP hükümetinin tükenmişliğinin göstergesidir. Madem abdestinizden şüpheniz yok, medya kuşatması, devlet memurlarını ülkenin sağına soluna savurmanızın nedeni ne? Abdestinizden şüpheniz yok, dokunulmazlıkların kaldırılması, bakanların fezlekelerinin Meclis'e getirilmesine direnmenizin nedeni ne? Ortada abdest yok. Bu işlerin hepsi abdestsiz yapılmış. Eğer abdestli birisi olsaydı namazının şüpheye gireceğinden endişe eder ve bu işlere kalkışamazdı. Yargı, hükümet tarafından işgal ediliyor. Başbakan 11 yıldır hükümet ettiği devletin yargısına güvenmiyor."
Devletin içinde paralel devletin bulunmadığını belirten Döngel, AK Parti'nin tek parti iktidarlığının verdiği iktidar sarhoşluğuyla parti devletinin inşasına doğru ilerlediğini söyledi. AK Parti iktidarının üç dönemdir 'mağdur' edebiyatı üzerine siyaset ürettiğini dile getiren Döngel, şöyle konuştu:
"Bir devlet, bir cemaate, camiaya gruba asla teslim edilemez. Yalnız, hukuk içerisinde kalan her yapı ister sivil toplum örgütü olsun, ister cemaat, hizmet harekatı olsun faaliyetlerini sürdürmek en doğal hakkı. Hukuksuz, delilsiz ve mesnetsiz mantık dışı uydurma sebeplerden dolayı bir hizmet hareketi ve veya başka bir yapı bir başbakan tarafından ülkede hedef haline getirilemez. Bugün bir cemaatin devletin gücü karşısında sinek vızıltısı kadar değeri olmaz. Devlet içinde devletçik olmaz. Devlet tektir. Devletin içinde de paralel devlet olduğuna inanmıyoruz."
CHP İl Başkanlığı binasında Muratpaşa Belediye Başkan Adayı'nın açıklanmasının ardından çıkan olaylarda kendi partisinin asılsız yere suçlandığını aktaran Kızılkaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın olaylarda BBP partizanlarının olduğu yönündeki açıklamasını hatırlattı. Antalya'da AK Parti, CHP ile MHP'nin biririyle çarpıştığını ve birbirleri hakkında çirkin konuştuklarını ileri süren Kızılkaya, "Bunun içine 'bizi de çekebilir miyiz' diye düşünüyorlar. Biz farklı bir partiyiz, biz hiçbir şekilde başka siyasi partinin iç işlerine karışmayı kendimize yakıştıramıyoruz. Akaydın bunu bilmeli" diye konuştu.