BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, son günlerde yayınlanan ses kayıtlarına değinerek, "Sızdırılan konuşmaların içindekiler doğru ise onların muhataplarının derhal istifa ettirilip, hukuk karşısına çıkarılmasını Türk milleti adına talep ediyoruz" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisi tarafından Konya'da Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaklaşık 1000 kişiye hitap etti. Partililerin 'Hırsız Tayyip' sloganı atmasına izin vermeyen Destici, "Bize yakıştığı şekilde slogan atın" diye uyarıda bulundu.
Son günlerde Türkiye'nin gündemini oluşturan ses kayıtlarına değinen Destici, hukuksuz olan her şeyin karşısında olduklarını ifade etti. Destici, şunları söyledi:
"Ses kayıtları, tapeler yayınlanıyor. Biz hukuksuz olan her şeyin karşısındayız. Eğer birileri yasa dışı, hukuk dışı birilerini dinledilerse, ya da devletin gizli toplantılarını, konuşmalarını dinledilerse, bunları yanlış buluyoruz ve bunların mutlaka hukuk önünde bunun hesabını vermesi gerektiğini düşünüyor."
İSTİFAYA DAVET ETTİ
İnternette yayınlanan ses kayıtlarının içerikleri doğru ise muhataplarını istifaya edip, hukukun karşısına çıkmaya davet eden Destici, şöyle konuştu:
"Öbür taraftar sızdırılan konuşmaların içindekiler doğru ise onların muhataplarının derhal istifa ettirilip, hukuk karşısına çıkarılmasını Türk milleti adına talep ediyoruz. Türkiye günlerdir bunlar tartışılıyor. Bunların tartışılacak bir tarafı yok. Gönderirsiniz TİB’e ya da Avrupa’daki kuruluşlara 10 dakikada bu montaj mıdır, değil midir cevabını verirler. Ama nedense bu yol denenmiyor, hukuk yolu denenmiyor, bilim yolu denenmiyor ve bunlar meydanların malzemesi yapılarak, millet ayrıştırılıyor, millet kamplaştırılıyor. Halbuki yapılması gereken hukuk içinde, kim hukuk dışına çıkmışsa, hukuk onun cezasını vermelidir. Eğer suç işlememiş ise de yine hukuk önünde aklanmalıdır. Ama maalesef hukuk adamlarına ve adalet sistemimize güven sarsılıyor. Her şeyin başı adalettir. Eğer bir ülkede hukuki nizam bozulur, adalete olan güven duygusu yok olursa o ülkede kargaşa, çatışma olur, huzur asla olmaz."
Destici, ekmeğin, suyun, aş ve işin gecikebileceğini ancak hukukun gecikmeyeceğini kaydetti.
PKK ÖZERKLİK İLAN EDECEK
Terör örgütü PKK'nın siyasi sözcülerin yerel seçimden sonra özerklik ilan edeceklerini öne süren Destici, şöyle konuştu:
"PKK sözcüleri, siyasi sözcüleri, onların eş başkanı, 'Bu bir seçim değil, referandum' diyor. Neyin referandumu. Özerkliğin. Bunlar o kadar şımartılmış ki, o bölgelerde ben seçim çalışmalarına gittiğim de, iş, aş, yol, su vaat etmiyorlar. Öz yönetim diyorlar. Bizi seçerseniz burada kendi okulumuzu, kendi güvenlik güçlerimizi kuracağız, kendi vergimizi kendimize vereceğiz yerel seçimden sonra özerklik ilan edeceğiz diyorlar ve Türkiye'yi yönetenlerin hiç sesi çıkmıyor. Çünkü bu sözler, adını çözüm süreci denen süreçte verildiği buradan ortaya çıkıyor. Biz herkesin aklını, başına alsın, pazarlık edenler ülkeyi yönetenler, PKK'nın siyasi sözcüleri, herkes aklını başına alınsın. Bu büyük Türk milleti devleti, inançlarını söz konusu olduğunda vatanının bir çakıl taşını dahi hiç kimseye vermez ve haram eder."

İA,TY(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)