BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Baştanı Mustafa Destici, Gaziantep'te, 2 kişinin öldüğü yangının meydana geldiği iş merkezinde incelemelerde bulundu. Destici, iktidarın, kıdem tazminatı gibi haklarını elinden alarak işçileri cezalandırmak yerine, iş güvenliği ve problemlerinin giderilmesi için çalışması gerektiğini söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçen perşembe günü 2 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı yangının meydana geldiği iş merkezinde inceleme yaptı. İş merkezi çevresindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını da dinleyen Destici, "Gaziantep'te çıkan yangında 2 kişinin öldüğü haberini aldık. Allah rahmet eylesin diliyorum. Tüm Gaziantep halkının başı sağ olsun. Halen 6-7 arkadaşımız hastanede tedavi görüyor" dedi.
Yangının ardından esnafın kaderiyle baş başa bırakıldığını ifade eden BPP'li Destici, "Aradan 3 gün geçmiş olmasına rağmen, buraya halen devletin ve hükümetin yetkili birisinin gelmemiş olması, buradaki esnaf kardeşimizin kaderiyle baş başa bırakılmış olması üzücüdür. Burada yapılması gereken, bir an önce incelemelerin yetkililer tarafından bitirilmesi. Esnafın zararlarının tanzim edilmesi gerekiyor" diye konuştu.
İş güvenliği ve işçilerin çalışma şartlarının Türkiye'nin önemli sorunlarının başında geldiğini belirten Destici, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin önemli bir sorunu iş güvenliği ve işçi kardeşlerimizin çalışma şartlarıyla alakalıdır. Tabii her türlü kaza her an olabilir ama ne kadar fazla tedbir alınırsa o kadar az kaza olur. Kazadan sonra da bir an önce müdahale edilmesi, hem burada hayatını kaybeden, yaralanan kardeşlerimizle ilgili hem de geride kalan işyerlerinin düzenlenerek, iş hayatına devam edebilmesi açısından önemlidir. Maalesef Türkiye'yi yönetenler, iş güvenliği, işyeri güvenliği, hem işverenin şartlarını iyileştirme hem de çalışma hayatındaki işçi kardeşlerimizin problemlerini giderme, çalışma hayatlarını daha güvenli hale getirme anlamında uğraş verecekleri yerde, tam tersine vergiyle ve birtakım cezalarla işvereni boğmaktadır. Yine diğer taraftan, işçinin son kalesi olarak görünen kıdem tazminatını bile kaldırmayı düşünmesi doğru değildir."