Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bitlis'te 5 partinin birlikte seçime gireceği haberlerinin asparagas olduğunu söyledi. Destici, "Bir kere seçim listeleri kesinleşti. Herkesin adayı belli oldu. Bütün partiler kendi adaylarıyla seçime gidiyorlar. Sayın Başbakan, buradan sana bir ekmek, bir fayda çıkmaz" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde halka hitap etti. Rusya'nın Kırım'ı işgal etmeye başladığını, ancak hükümetten tek bir ses çıkmadığını belirten Destici, "Bizim hükümetten ses çıkmıyor. Halbuki 'Orada benim de Türk kardeşlerim, Kırım Türkleri var' demesi lazım. 'Kırım ezelden beri bir Türk yurduydu. Onun için sen bundan 100 yıl önce orada soykırım yaptın. Milyonlarca Kırım kardeşimi öldürdün, milyonlarcasını sürgüne gönderdin ve oraya Rusları yerleştirerek nüfus çoğunluğunu elde ettin. Eğer yanlış bir adım atarsan bende 2 doğru adım atmaktan geri durmam' diyemiyorlar. Başbakan bulmuş bu muhterem Hocaefendi'yi, yüklen babam yüklen, saldır babam saldır. Yeter anladık. Türkiye'nin meselelerine, dış politikaya geç" diye konuştu.
BİTLİS'TE KENDİ ADAYIMIZ VAR
Bitlis'te 5 partinin birlikte seçime gireceği haberlerinin doğru olmadığını kaydeden Destici, şöyle konuştu:
"Bu tamamen asparagas bir haber. Bir kere seçim listeleri kesinleşti. Bunu en iyi bileceklerden birisi Sayın Başbakan. Herkesin adayı belli oldu. Bütün partiler kendi adaylarıyla seçime gidiyorlar. BBP olarak kendi adayımızla seçime gireceğimizi daha önceden ilan ettik. O zaman böyle asparagas bir habere hemen sazan gibi atlaman ya da mal bulmuş mağribi gibi saldırmak neyin nesi oluyor Sayın Başbakan? Buradan sana bir ekmek, bir fayda çıkmaz. 30 yıldır bu millete kan kusturan, devlete baş kaldıran, vatanı ve milleti bölme amacından başka hiçbir gaye içerisinde olmayan bu PKK'lılarla, bu devlet ve din düşmanlarıyla, bu bölücülerle, bu terörist başı, bebek katili ile el sıkışıp müzakere ediyorsun, pazarlık ediyorsun da Türk milletinin fertleri bir araya gelince yanlış mı oluyor? Hocaefendi'ye söylediği sözlerin hiç birisini yerel seçimlerden sonra özerklik ilan edeceklerini söyleyen ayrılıkçıların ve bölücülerin ele başlarına, eşbaşkanlarına söyleyemiyor. Bu millet canını, malını, kanını, evladını verir ama vatanın bırak bir parçasını bir çakıl taşını bile vermez. Heveslerinizi kursaklarınıza tıkarız."
Başbakan Erdoğan'ın, 'Dünyanın 17'nci büyük ekonomisiyiz' sözünün de doğru olmadığını savunan Destici, "Milleti aldatmak bunların adeta mesleği oldu. Battı dedikleri Yunanistan'da kişi başına milli gelir yıllık 60 bin lira bizde 20 bin lira. İnanılmaz bir kandırmaca var" dedi.

BD(EE/CK) (FOTOĞRAFLI)