Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizim devlet geleneğimizde, bizim siyasi geleneğimizde, bizim milli ve manevi geleneklerimizde dini gruplarla, cemaatlerle, cemiyetlerle çatışma asla yoktur" dedi.
Sivas Alperen Ocakları 4 Eylül Spor Salonu'nda 'Şahlanış Gecesi' isimli bir konser programı düzenledi. Programa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, BBP Sivas il teşkilatı üyeleri ve yaklaşık 2 bin partili katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediyenin çalışmalarından bahsetti. Daha sonra Sivas Belediyesi mehter takımı mini bir konser verdi. Konser sonrasında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partililerine seslendi.
GELENEĞİMİZDE CEMAATLE ÇATIŞMA YOKTUR
Destici konuşmasında, Ak Parti hükümeti ile cemaat arasındaki tartışmaya değinerek, "Türkiye bir çatışma ortamına, bir kaos ortamına ve bir istikrarsızlık ortamına süreklenmeye çalışılıyor. Ben buradan herkesi uyarıyorum, şahsi menfaatlerinizden vazgeçin, parti menfaatlerinizden vazgeçin, ülke menfaatini, millet menfaatini öne koyun. Muhsin Yazıcıoğlu'nu kendinize örnek alın. O vatanı için, milleti için ne yaptıysa sizde onu yapın. Devlet adamlığı bunu gerektirir. Bizim devlet geleneğimizde, bizim siyasi geleneğimizde, bizim milli ve manevi geleneklerimizde dini gruplarla, cemaatlerle, cemiyetlerle çatışma asla yoktur. Ve yine aynı şekilde onları siyasi istismar olarak kullanmak yoktur. Onun için hepimiz devletini varlığını, ülkemizin ve milletimizin birliğini öne koyacağız ve hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde meselelerimizi kendimiz çözeceğiz. Ve asla uluslararası emperyalist güçlerin müdahalesine fırsat vermeyeceğiz. Onun için bu ateşi körüklemek yerine, bu kavgaya benzin dökmek yerine, Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali hepimize düşen buraya su taşımaktır. Ve bu fitne ateşini söndürmektir. Ama hırsızlıkları, yolsuzlukları, rüşveti ayrı değerlendirmemiz gerekir. 'Devlet malı yetim malıdır' demiştir benim liderim. Ona gözümüz gibi bakmak hepimizin görevidir. Ve kim o yetim malına el uzatırsa o eli kırmak bu milletin her bir ferdinin görevidir. Burada hiç kimsenin hukuktan kaçmasına asla müsade edilmemelidir. Ve suçlanan herkesede hukuk önünde aklanma imkanı verilmelidir. Ama bunlar meydanların siyasi malzemesi yapılmamalıdır. Günlük siyasetin malzemesi haline getirilmemelidir" dedi. Programda daha sonra sanatçı Hasan Sağındık konser verdi.

GC (EA/RT) (FOTOĞRAFLI)