Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin 7 ana şüphe bulunduğunu söyledi. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla Kahramanmaraş Adliyesi'ne gönderilen dosyaya ilişkin soruşturmanın bir an önce bitirilmesini beklediklerini anlatan Destici, "Bu soruşturmanın bu zamana kadar tamamlanması gerekiyordu. Bu şüphelerin soruşturmasının bitirilmesi ve olayın netleştirilmesi, açığa kavuşturulması gerekiyordu" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, avukatlarıyla birlikte özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma dosyasının gönderildiği Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti. Kahramanmaraş Adliyesi’nde Başsavcı Ramazan Apaçık'ı ziyaret eden Destici, soruşturma dosyasıyla ilgili bilgi aldı. Bir grup partilinin de Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarıyla toplandığı adliye önünde açıklama yapan Destici, soruşturma dosyasının takipçisi olacaklarını belirterek, "Avukatlarımız ve hukukçularımızla birlikte dosyanın yeniden gönderildiği Kahramanmaraş Adliyesi’ni ziyaret ettik. Göreve yeni başlayan Başsavcı ile görüştüm ve dosya üzerinde bilgi alışverişinde bulunduk. Yapılması gereken bir takım taleplerimizi de yazılı olarak bildirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sıkı bir şekilde başta hukukçularımız olmak üzere dosyanın takipçi olacağız. Biz er yada geç bu dosyanın açıklığa kavuşacağına inanıyoruz ve bunu biliyoruz. Dosyayla ilgilenecek savcı arkadaşımız henüz dosyayla inceleyebilmiş değil. Savcının dosyayı incelemesinin ardından biz yine avukatlarımızla birlikte ailelerle birlikte gelip dosya üzerindeki taleplerimizi sıklıkla dile getirmeye devam edeceğiz. Ana şüpheler olmak üzere pek çok konu araştırılıyor. Bu dosyada zaman aşımı diye bir problem yok" diye konuştu.
Mustafa Destici, bazı delillerin yok edildiğiyle ilgili iddiaların da soruşturma dosyasında olduğunu belirterek, "Bunlar hepsi dosyada mevcut. Kamuoyunda ne görüyorsanız, ne biliyorsanız, ne duyduysanız tamamı dosyada mevcut. Son günlerde çıkan iddialarla ilgili savcılara bilgi verilmiştir. Yani hiçbir şey eksik bırakılmamıştır. Yasakları kaldıracağız diye gelen hükümet internete bile yasak koydu ve Twitter’ı yasakladı. Bizdeki, toplumdaki kanaat 17 Aralık ile birlikte başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ve ondan sonra çıkan ses kayıtları ve çıkması muhtemel ses kayıtlarını önlemek, üstünü örtmek amacıyla yapıldığı gibi toplumda büyük bir algı var. Bence toplum böyle düşünüyor. Ama gerçeklerin üstü ya da işte güneş balçıkla sıvanamaz. Onun için ne kadar yasaklarsanız yasaklayın bence bundan kurtuluş yok."
Destici, helikopter kazasıyla ilgili pek çok bilgi ve belgeye ulaşıldığı kanaatinde olduğunu anlatarak şöyle konuştu:
"Soruşturmanın iyi yönleri var, kötü yönleri var. İyi yönleri, hiçbir şey eksik bırakılmadı, her şey dosyanın içerisinde. Tabi zaman aşımı diye bir problemimiz yok. Ama kötü tarafı nedir derseniz, dün sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı; bu soruşturmanın bu zamana kadar tamamlanması gerekiyordu. Özellikle 7 tane ana şüphe var. Soruşturma sürdüğü için açıklamayacağımız bu şüphelerin soruşturmasının bitirilmesi ve olayın netleştirilmesi, açığa kavuşturulması gerekiyordu. Ama derin ve geniş çaplı bir soruşturma, pek çok bilgi ve belgeye ulaşıldığı kanaatindeyim. İnşallah burada kaldığı yerden devam edecek. Biz yine bunun sonuna kadar parti ve aileler olarak hukukçularımızla birlikte, camiamızı bütün fertleriyle takipçisi olacağız."

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)