DESTİCİ, HÜKÜMETİN SURİYE POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ
İslahiye'deki mitingin ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye sınırındaki Kilis'e geçti. Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitinge katılan Destici, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.
Türkiye'de 1 milyondan fazla Suriye'nin olduğunu belirten Destici, "Bugün ülkemiz içerisinde 1 milyon fazla Suriyeli var. Bunların 150 binden fazlası Kilis’te, niye Kilis’te?, niye Kilis’te bu kadar fazla? Niye diğer illerde sadece yüzde 10’larda iken yüzde 20’lerde iken niye Kilis’in iki katı? Kilis’in sahibi mi yok? Kilis, kaderine mi terk edilmiş? Biz buna müsaade etmeyiz. Allah'ın izniyle bundan dolayı bu süreçten dolayı oluşan bütün mağduriyetleri ortadan kaldırmanın yolları var. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde teşkilatlarımız var. Gönül birliği içerisinde olduğumuz, partimizin hukukçuları var. Uluslararası hukuk büroları var. Bunlar tamamen bu konu üzerinde çalışıyorlar. Türkiye’deki Suriyelilerin varlığından dolayı Kilis başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Osmaniye ve Adana’da oluşan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için büyük bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmaların neticesinin kamuoyu ile paylaşacağız. Elbette ki; biz kardeşlerimize sahip çıkacağız. Ensar nasılsa muhacira sahip çıkmış ise bizde aynı anlayış ile sahip çıkacağız. Çünkü aynı peygamberin ümmetiyiz. Burada oluşan mağduriyetlerinde ortadan kaldırılması giderilmesi lazım" dedi.
Türkiye’de herkes için hukuk istediklerini dile getiren BBP lideri Destici, "Haksızlık, hukuksuzluk yapan varsa, rüşvet alan varsa adaletsizlik yapan varsa oda gitsin hukuka hesabını versin. Şeriatın kestiği parmak acımaz, sayın Başbakan, acımaz, herkes hukuka teslim olsun. Türkiye’nin en büyük problemlerinden biri bu bugün, eğer bir ülkede hukuk olmaz ise o ülkede nizam olmaz, o ülkede huzur olmaz. O ülkede kaos olur. O ülkede çatışma olur, o ülkede ayrışma olur. Herkes hukuktan beklemesi lazım, haksızlığa uğrayan bilecek ki hukuk adalet sistemi benim hakkımı korur. Bilecek ki mazlum zalimlere karşı hukuk korur fakir bilecek ki köylü bilecek ki, işçi bilek ki, memur bilecek ki hukuk önünde ben neysem başbakan da odur. Buna inanacak öyle hukuk sistemi istiyoruz" diye konuştu.

Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, ()

RÇ (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)