İSLAHİYE'DE MİTİNG YAPTI
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kahramanmaraş'taki temaslarının ardından Gaziantep’in İslahiye İlçesi'ne geçti. Halk Pazar Alanı'ndaki mitingte toplanan yaklaşık bin 500 kişilik kalabalığa seslenen Destici, "Bugün geldiğimiz nokta da bırakın bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engelleri kaldırmayı, internet dahi yasak getirdiler. Dün itibarıyla twitterı kapattılar. Belki önümüzdeki günlerde youtube ve facebooku da kapatırlar. Ama herkes şunu bilsin ki; güneş balçıkla sıvanmaz. Hatalar, yanlışlar asla yasaklarla kapatılamaz" dedi.
Ülkede barışın hakim olmasını istediklerini anlatan Destici, "Ülkemizde barış hakim olsun. Ülkenin hiçbir terörist grubunun saldırısına maruz kalınmasını istiyoruz. Ülkemizde trafik kazaları, iş kazaları ve çeşitli sebebplerde onlarca insanımız hayatını kaybediyor. Bunların tedbirleri, önlemleri alınsın. Basit hatalar yüzünde insanlarımız hayatlarını kaybetmesin istiyoruz. Kürt'ü,Türk'ü, Çerkez'i, Boşnak'ı, Alevi'si, Sunni'si, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Anteplisi, Maraşlısı, Ağrılısı, Sivaslısı, Edirnelisi vel hasıl 75 milyonun tamamı doğduğu yerde doysun alnı ak olsun, başı dik olsun istiyoruz" diye konuştu.
Gelir dağılımının adil olması gerektiğini vurgulayan Mustafa Destici, "Gelir dağılımı adil paylaşıldığı bir ülke istiyoruz. Vergi sisteminin adaletli toplandığı bir ülke istiyoruz, çok şey mi istiyor bu millet? Adaletsizce bir vergi sistemi var. 'Anayasanın 72'nci maddesinde vergi zenginden alınır, kazancı olandan toplanır' deniliyor. Türkiye'de 2014 yılında toplam 348 milyar vergi toplanıyor ama bakıyorsunuz bunun yüzde 85'i anayasaya uygun olmayan bir şekilde açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan vatandaşlarımızdan alınıyor. Fakir, arabasına ve traktörüne mazot alırken hangi vergiyi ödüyorsa, en zengini de aynı vergiyi ödüyor. Cep telefonu faturası, KDV, gelir vergisi en zengini ne ödüyorsa en yoksulu da onu ödüyor" şeklinde konuştu.
'YOUTUBE VE FACEBOOK'U DA KAPATIRLAR'
Twitterin kapatıldığını hatırlatan Mustafa Destici, youtube ve facebook'un da kapanabileceğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engelleri kaldırılması lazım. Bunları da yapmadılar. Bugün geldiğimiz nokta da bırakın bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engelleri kaldırmayı, interneti dahi yasak getirdiler. Dün itibarıyla twitteri kapattılar. Belki önümüzdeki günlerde youtube, facebooku kapatılar. Niye kapatıyorlar; ortaya sürdükleri gerekçelerin hiç birisinin millete karşılığı yok. Milletten tutarlı savunma olarak gözükmüyor. Milletin algısı şu değerli arkadaşlar; 17 Aralıkta başlayan bu yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından sonra gündemde oluşan bir takım bilgileri milletten gizlemek için, milletin bunları duymaması, görmemesi ve bilmemesi adına bunu yapıyorlar. Ama herkes şunu bilsin ki; güneş balçıkla sıvanmaz. Hatalar, yanlışlar asla yasaklarla kapatılamaz. Bugüne kadar hiçbir yasakzı zihniyet, muaffak olamamıştır. Bundan sonrada olamayacaktır. Çünkü gerçekleri suç işleyenler tarafından kötü bir yanı vardır. Mutlaka bir gün ortaya çıkarlar."
Mustafa Destici, ardından Kilis'e geçti.
Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), ()

(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)