Hakan KABAHASANOĞLU/ DOĞANKENT(Giresun), () - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Giresun’un Doğankent ilçesinde yaptığı konuşmada, halkın sabrının zorlanmamasını istedi.
Doğankent Belediye binası önünde düzenlenen mitingdeki konuşmasına Çanakkale şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek başlayan Mustafa Destici, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Siirt ve Batman’da seçim çalışmaları yaptığını anlattı. BBP Genel Başkanı Destici söyledi:
"Bölücü örgütün siyasi temsilcileri millete 'Öz yönetim' vadediyor. Ne demek öz yönetim? Yani 'Bizi seçersen kendi okulumuzu kuracağız, kendi güvenlik güçlerimizi oluşturacağız ve kendi vergi sistemimizi yapıyoruz.' Zaten ne diyor eş başkanları, siyasi temsilcileri; 'Bu bir yerel seçim değil, referandum.' 'Özerkliğin referandumu' diyorlar. Ne hükümet ne de meclisteki diğer partilerden bunlara cevap yok. Doğankent'ten bir kere daha onlara sesleniyorum; aklınızı başınıza alın. Bu millet hoşgörülüdür, sabırlıdır ama bıçak kemiğe dayanırsa yeri ve zamanı geldiğinde rüyalarınızı kabusa çevirir, hayallerinizi zindan eder ve heveslerinizi kulaklarınızda bırakırız Allah'ın izniyle."
YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜ
Daha sonra Belediye Başkan adayı İsmail Yıldız’a destek vermek için Dereli ilçesi Yavuzkemal Beldesi’ne giden Destici, kahvehanede çay içti, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili ses kayıtları çıkacağı yönündeki bir soru üzerine şunları söyledi:
“Bu sürecin bir kavgaya alet edilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü açık bir dosya ve Türkiye'de şu anda benzerleri arasında en iyi noktaya gelmiş dosya. Bütün iddialar, bütün şüpheler dosyada ve tamamı soruşturuldu. Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla dosya Kahramanmaraş'a gidiyor. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları öldürüldü algısı oluşturan 7 şüphe vardı. Bunlarla ilgili soruşturmalarda da önemli bir mesafe alındığını düşünüyorum. Ses kayıtları ve internetteki yazılar bizim bilgimiz dışında gelişen hadiseler. Şu anda olmayan bir şey üzerine yorum yapacak bir durumda değilim. İnşallah böyle bir şey yoktur diyorum.”
EMRULLAH İŞLER'E SORUN
Şu ana kadar yapılan soruşturmaların yeterli olmadığını kaydeden BBP Partisi Genel Başkanı Destici, “Başından beri bu sürecin aydınlatılmasını istiyoruz. Hukuk içerisinde takip etmeye devam edeceğiz. Burada esas cevap vermesi gerekenlerden biri Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’dir. Son açıklamasında ‘Muhsin Yazıcıoğlu suikastı’ dedi, ‘Devlet içerisindeki bir takım örgütlerin, çetelerin işlemiş olabileceğini düşünüyorum’ açıklamasında bulundu. Bence ona sorulması lazım. Bu suikastı kimler işlemiş o bunun cevabını verebilir diye düşünüyorum. Hukuk içerisinde gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz, sonuna kadar da bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu. Destici daha sonra Giresun’a hareket etti.

HK-(TM/AAA)(FOTOĞRAFLI)