BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de milyonlarca kişinin açlık sınırı altında yaşadığını, AK Parti'nin ise yasa gereği hazineden aldığı 1 katrilyon lirayı reklam için kullandığını belirterek, "Hakkımızı helal etmiyoruz. İnsanlar açken sen 10 yılda kazandığın 1 katrilyonu reklama, bayrağa, televizyona savuruyorsun" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Şehitkamil İlçe kongresine katıldı. Şehitkamil Belediyesi Kongre Salonu'nda yapılan kongreye katılan Destici, partililerine yönelik konuşmasında hükümet ve muhalefet partilerini eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kız ve erkeklerin aynı evde kaldığına ilişkin söylemleri ile başlayan tartışmada amacın ülkeyi gündeminden uzaklaştırmak olduğunu ileri süren Destici, şöyle dedi:
"Bu ülkenin asıl gündemi geçim sıkıntısıdır, demokrasidir. Başbakan ülkenin gündemini değiştiriyor. Bu hükümet yalan söylemeden vatandaşları kandırmayı iyi beceriyor. Ekonomi güllük gülistanlık diyorlar; fakat bunu söylerken hep ihracatı göz önünde tutuluyor. Hükümetin her kanadından hemen hemen herkes iktidar olduktan sonra ihracatı 5 kat arttırdığını söylüyor ama ithalatı kimse ifade etmiyor. Bu hükümet ihracatı 5 kat, ithalatı 6 kat arttırmıştır. Çok büyük bir cari açık söz konusudur." 
TÜİK tarafından açıklanan verilerin de yanıltıcı olduğunu iddia eden Destici, enflasyonun yüzde 6 gösterilirken, bankalara ödenilen kredi kartı faizinin yüzde 30'larda olduğunu dile getirerek, "Eğer bu hükümet, bu başbakan istesin, bankaların kredi kartları sahiplerinden aldığı yüzde 30'luk faizi açıklanan enflasyon rakamına yüzde 6'ya indirir. Fakat bunu yapmıyorlar" diye konuştu.
Türkiye'nin şu anda sosyal bir devlet olmadığını ve ülkenin kapitalist düzenle yönetildiğini öne süren Destici, Türkiye'nin en büyük gelir kaynağının vergiler olduğunu kaydetti. Destici, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin en büyük gelir kaynağı vergilerdir. Bu vergilerin de büyük bir kısmı dolaylı vergilerden kazanıyor. Yani zenginde, fakirde benzinciye gidince aynı vergiyi ödüyor. Zenginde, fakirde aynı telefon faturası vergisini ödüyor. Bu sizce adil mi? 'Yasa gereği siyasi partilere adil şekilde hazine yardımı yapılır' diyor. Son 10 yılda siyasi partilere 2 katrilyon yardım yapıldı. Bunun 1 katrilyonu sadece AK Parti'ye, geriye kalan ise MHP ve CHP'ye. Yani vatandaşların yarısı açlık sınırının altında yaşarken; AK Parti 10 yılda aldığı 1 katrilyon ile bayrak alıp, reklam yapıyor, televizyonlara savuruyor. Size ant olsun ki; bizim partimiz başa gelince bu kapitalist sistemi yıkıp, adil ve sosyal sistemi kurcağız."
Yeni Anayasa çalışmalarına ve açıklanan Demokratikleşme Paketi'ne de tepki gösteren Destici, "Başbakan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi içinde yer alan maddelerin yarısı PKK ile müzakere sırasında alınan kararlar doğrultusunda yapılmıştır. Hükümet yeni Anayasa'yı istemiyor. İsteseydi bu çalışmaların önünü açardı. Beğenmedikleri cunta yönetimi bile 2 yıl içinde Anayasayı yaptı ve sivil hükümete teslim edip çekildi. AK Parti hükümeti ise 11 yılda yeni Anayasa çalışmasını yapamadı" diye konuştu. BBP Genel Başkanı Destici konuşması ardından kentten ayrıldı.