'BAHAR GELDİ, AÇIN PENCEREYİ DEĞİŞTİRİN ARTIK'
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde partisinin Belediye Başkan adayı Yaşar Çengel için destek istedi. Çay Belediyesi önünde düzenlenen mitingde halka seslenen Baykal, siyasette dönemler olduğunu, yeni sayfalar olduğunu söyledi. Bu sayfaların içinden çıkan kişilerin millete hizmet ettiğini anlatan Baykal, şöyle dedi:
"Bir dönem böyle yaşanıyor. Sonra, yeni bir dönem ortaya çıkıyor. Demokrasi işte böyle işliyor. Çok partili demokrasi böyle işliyor. Tek partili rejimler böyle işlemiyor, askeri darbelerle işliyor. Artık ülkemizde o dönemleri kapattık. Bundan sonra her şey halkın iradesiyle vatandaşın kararıyla işliyor, milletin oyuyla oluşan aşamaya geldik. Türkiye'de Demirel dönemi, Özal dönemi yaşadık. 12 yıldır da Tayyip Erdoğan dönemini yaşıyoruz. Artık o dönemin de sonuna geldik. O dönem de bitiyor. Demokrasinin kuralı bu. Şu an bahar mevsimini yaşıyoruz. Şu anda siyasetin de baharı. Eskiler değişecek, yeni siyasetçiler gelecek. Eskiyen iktidar artık vatandaşı dinlemez oluyor. Dediğim dedik siyaseti başlıyor. Her şeyi ben bilirim anlayışı başlıyor. Her kesin hakkını yok saymaya başlıyor. Açın pencereyi değiştirin. Bahar geldi, 12 yıla son verelim. Destek verdik, güvendik. Artık yeter."
17 ARALIK OPERASYONU
Baykal, 17 Aralık operasyonu üzerinden de hükümeti eleştirdi. 17 Aralık'la birlikte Türkiye'de görülmemiş bir süreç yaşandığını kaydeden Baykal, bu süreçte 4 bakanın istifa ettiğini söyledi. İstifa eden bir bakanın, 'Ben Başbakan ne dediyse onu yaptım' dediğini hatırlatan Baykal, "Demek ki bizim bildiğimizin ötesinde bir şey var. Bir Başbakan sabah 06.30'da oğluna telefon açıp, 'Paraları derhal boşalt' der mi? Sıfırla dediği para. Esrar değil, eroin değil. Olay kısa bir telaşın ardından örtbas ediliyor. Bunlar ayağa düştüler. Anlattıkça ben utanıyorum. Dünyaya rezil olduk. Deniz Feneri diye bir yolsuzluk olayı yaşadık. Kapandı gitti. Sürekli bu olayları yaşıyoruz. Bu olayları sürekli yaşamak istemiyorsak, 'artık yeter' demenin zamanı geldi" diye konuştu
'OYLARINIZLA BU GİDİŞATA 'DUR' DEYİN'
Başbakan Erdoğan'ın, soruşturma kapsamında ifade verilmesi için çağrılan oğlunu emniyete göndermediğini de savunan Baykal, "Demokrasi hani nerede? Adnan Menderes, oğlunun ticaret yapmasını istemedi. 'Yapamazsın' dedi. 'O soyadınla para kazanamazsın' dedi. Şimdi kalkmışlar Menderes'in adını anıyorlar. Onun gibi dürüst olamazsın. Artık Ankara'daki devlet büyükleri görevlerini yapmıyorlarsa iş millete, yani size düşüyor. Oylarınızla bu gidişata 'dur' demenin zamanı. 30 Mart'ta CHP'ye oy verin, gücünüzü gösterin" dedi.
Deniz Baykal, daha sonra beraberindekilerle birlikte Sultandağı İlçesi, ilçeye bağlı Yeşilçiftlik Beldesi ve Bolvadin İlçesi'nde partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak, halka seslendi.

Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar), ()

MN(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)