BAYKAL: NEREDEN BAKSAN SKANDAL
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'nın Elmalı ilçesinde partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuştu. Yaklaşık 2 bin kişiye konuşan Baykal, Türkiye'de artık işlerin çığrından çıktığını söyledi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in Dışişleri Bakanlık makamında yaptıkları toplantı kayıtlarının sosyal medya üzerinden yayınlanmasını çift taraflı skandal olarak değerlendiren Baykal, skandalın boyutlarını şöyle anlattı:
“Devletin en gizli toplantısı korunamamış. Başka bir ülkede sadece bu olay, bu toplantıda yer alıp da onu koruması gerektiği halde koruyamayanlar ve onların en yüksek siyasi sorumluları derhal toplumdan özür diler ve görevinden ayrılır. Böyle bir devletin kendisine sahip olamaması, en özel toplantılarını sahiplenememesi bir büyük olay, orada konuşulanlar ayrı bir olay. Ergenekon, Balyoz davalarında deniyordu ki, 'Camileri bombalayacaklar. Milleti kışkırtmak için.' Şimdi onu diyenler Süleyman Şah Türbesi'ni bombalamayı konuşuyor. Şu manzaraya bakın."
HAYATLARI ŞANTAJ
Deniz Baykal, iktidarın komplo üslubuna sahip olduğunu savundu. "Tezgah kurma, kalleşlik. Açık yiğit bir mücadele değil. Arkadan vurma, belden aşağıya vurma. Kalleşlik yapma. Kirli tezgah oluşturma" diyen Baykal, iktidarın bu bakış açısını hem iş hem de dış politikada yapmayı düşündüğünün ortada olduğunu belirtti.
Deniz Baykal, "Hayatları baştan aşağıya böyle. Şantaj, tehdit. Bunu tasfiye etmek lazım. Türkiye siyasetini arındırmak lazım. Yıkayıp, yuğup, Antalya güneşine asıp kurutup tertemiz çıkarmak lazım. Başka türlü olmaz" diye konuştu.

EB(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)