Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, () - YALOVA’da Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kaset iddialarıyla ilgili olarak, "Başbakan’ın bu konularda bir iddiası var, bir yorumu var, ama bunu kanıtlayacak hiçbir delil ortaya koyamıyor" dedi. 
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Deniz Baykal’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve bazı milletvekilleri de katıldı. Yalova’daki 30 Mart ve 1 Haziran seçimlerini değerlendiren Deniz Baykal, “Bütün Türkiye'nin ilgisi, dikkati Yalova'ya yoğunlaştı. Herkes bütün gücünü, bakanlar kurulu, iktidar, başbakan, devlet, vilayet ne varsa bütün kamu kuruluşları, varlarını yoklarını seferber ettiler ve bunu böyle bir vitrin olayı haline getirerek ülke siyasetini istediğimiz zaman biz alındığı düşünülen bir seçimi de tekrar alırız anlayışını oturtabilmek için büyük bir mücadele verdiler. Bu mücadeleyi sizler Yalova'nın çok değerli milletvekili Muharrem İnce ile el ele verdiniz. Örgütünüz ve başkanınız, il yönetiminiz, Yalova'daki partiler, adaylarımız, belediye meclis üyesi adayları, bütün CHP örgütü arkasında bütün Türkiye’nin duaları, desteği ve manevi omuzlaması olmak üzere bir mücadele verdiniz" dedi. 
ÇOK GÜÇ KAZANDIK, ÇOK KOLAY KAYBEDEBİLİRİZ
CHP’lilerin birlik içerisinde olmaları gerektiğini kaydeden Deniz Baykal, “Şunu unutmamak lazım, çok güç kazandık. Çok kolay kaybedebiliriz. Bunu bilmek lazım ve bu iş bitmedi. Asıl sıkıntı şimdi başlıyor. Asıl güçlük şimdi başlıyor. Seçimi almak bir yetkilendirmedir, bir görevlendirmedir. Çok büyük çaba ile mesai ile koşacak, çalışacağız. Bunu bir Türkiye'nin her yerindeki CHP'lilerin bir umutsuzluğa düşmemesi için tekrar, bir büyük coğrafya olarak Yalovalı arkadaşlarıma hatırlatmak istiyorum. Aman birbirimize düşmeyelim. Aman küçük olayları büyütmeyelim. Yüksek bekleyişler içerisine girmeyelim. Belediyenin bizim yıllardır iktidarsızlıktan çektiğimiz sıkıntıların partililerimiz açısından tümünün ortadan kalkacağı bir fırsat olduğu gibi bir anlayışın içine sakın ha kimse girmesin. Göz göre göre kendi yanlışlarımızdan dolayı yapılmış çok somut, akla sığmaz hatalardan dolayı çok büyük kayıplar yaşamış bir partiyiz. Artık buna ne olur bir son verelim, dur diyelim" ifadelerini kullandı.
KASET OLAYI 
Bir gazetecinin Başbakan’ın, kendisine yapılan kaset komplosu iddialarıyla ilgili sorusuna Baykal, "Söylenmesi gereken ve söylenmesi uygun olacak her şey orada söylenmiştir. Yeteri derecede açık, kapsayıcı, dikkatli bir bakarsanız, zihninizdeki soruların tümüne cevap verebilirsiniz. Ben bu konularda bir polemik arayışını uygun görmüyorum. Ciddi bir konudur. Fakat Sayın Başbakan'ın çeşitli açıklamaları, bu soruların sorulmasını zorunlu kılmıştır. O nedenle ben bunları hatırlatma gereğini duydum. Yani Başbakan bu konularda bir iddiası var, bir yorumu var ama bunu kanıtlayacak hiçbir delil ortaya koyamıyor. Bu komplo yayınlandıktan sonra 'ben talimat verdim bakanıma, bunu derhal kaldırın' lafı, bu komplonun kimlerin talimatıyla hazırlandığını, kimlerin talimatıyla yayına konulduğunu izah etmeye yetmiyor. Bunlar çok zayıf iddialar. İnandırıcı olmaktan uzak iddialar. Buna karşılık çok ciddi başka bazı iddialar var. Bu nedenle konunun derli toplu ele alınması lazım. Öyle miting meydanlarda değil, daha soğukkanlı ortamlarda incelenmesi lazım ama öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan böyle bir soruşturmayı öngörmüyor" diye yanıt verdi.
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun görevden ayrılmasının kendisiyle yaptığı röportajdan dolayı olup olmadığı sorusunda da Baykal, "Benim dün yaptığım açıklamanın nasıl verildiğine bakarsanız gazetede, böyle bir durumun söz konusu olmadığını görürsünüz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI